Rebecca

tenta imorgon
Idag är det sista dagen innan det är dags för tentaskrivning. Jag började dagen hyfsat bra med att läsa lite, men efter att Jesper var hemma och åt lunch har det varit svårt att komma tillbaka och fortsätta plugga. Jag har ingen motivation, som vanligt, jag vet inte alls hur detta kommer att gå.
 
Imorgon har vi två tentor samtidigt. En i omvårdnad och en i biomedicin. Den i omvårdnad ska handla om lagar, författningar och dokumentation. Den går i stort sätt inte att förbereda sig till. Jag menar, ska jag läsa alla de lagar som jag kommer befinna mig under när jag jobbar och kunna exakt var en sak står. Ja, en fråga kan till exempel vara "Vem är ansvarig för att säkra rutiner finns för identitetskontroll på sjukhus?" då ska jag kunna säga både vem det är samt i vilken lag de nämner detta, och då inte bara lagen utan även kapitel och paragraf. Yeah, så skoj!! Vilken färdig sjuksköterska kan det egentligen? Apropå svaret, jag antar att det är verksamhetschef/enhetschef, men i vilken lag det står har jag ingen aning om? Någon som vet?
 
Biomedicinen handlar om cancer - patofysiologi, symtom, diagnostik och behandling. Verkningsmekanismer, användningsområden och biverkningar för olika cytostatika, antibiotika, virala läkemedel samt svampläkemedel.
 
Jepp, jag borde sitta och plugga, men min motivation är så långt nere som det bara går ... Hjälp mig, ge mig motivation!