24 september

Idag på lektionen gjorde vi en idéskiss där vi skrev om material som vi ska använda under projektets gång och hur vi ska gå till väga med allt. Allt detta kan ni läsa i understående inlägg. Foto-pappret/pappret som vi ska skriva ut bilderna på ska vi prata med rektor Martin om. Om det är något som skolan finansierar eller om vi ska betala det själv och så vidare.

Mycket mer än så har vi inte hunnit göra idag, det tar sin lilla tid att skriva ihop en idéskiss. Jag har visat någon bild som jag har tagit som kanske kommer komma med i utställningen.

Idéskiss..

...Som vi har arbetat med under lektionspasset vecka 38.


Material som vi behöver

Kameror
Eventuellt kameratillbehör (reflexskärmar eller liknande)
Dator med Photoshop
Papper till utskrift (helst fotopapper)
Skrivare
Något att fästa bilderna på väggen med
Något att knapra på under utställningen, t.ex. salta pinnar


Metod

- Vi har bestämt att vi ska anordna en fotoutställning med temat natur, med bilder som vi tar själv under årets gång. Vi har valt att vara i mammas företags lokal.

- Vi ska även marknadsföra utställningen genom affischer på stan, i skolan och i lokalen så att företagets besökare också får kännedom om utställningen.

- Målet är att vi ska få en fin utställning som vi är nöjda med, och att vi ska marknadsföra oss själva och våra bilder.


tidsplan

Jag pratade med Sandra idag om vad jag hade för tankar och mål med projektarbetet. Hon bad mig även att skicka våran projektplan. Eller, ja, de datum som vi satt upp som mål, då vi vill vara klara med de olika delmomenten. Mejlet är skickat nu, men även här kan ni läsa det:

"Hej Sandra, här är de olika datumen som vi har bestämt, då vi hoppas kunna vara klara med de olika delmomenten:

25e mars (fredagen vecka 12) - Utställningsdagen, tidigare den 1a april men det passade bättre för min mamma att ha den veckan innan.

Vecka 4 - bilderna färdigtagna. Självklart behöver inte bilderna vara helt färdigtagna denna vecka då vi har satt upp ett antal veckor åt redigering.
Vecka 9 - bilderna färdigredigerade.
Vecka 11 - bilderna utskrivna.

Vecka 5 - börja med marknadsföringen. Självklart kan man börja med marknadsföringen innan om man känner att man har tid.
Vecka 9 - marknadsföring klar, uppsättning av denna.

Jag hoppas att tiden räcker till för alla delmomenten.
Jag tror att jag inte missat någonting, hälsningar Rebecca."

Lokalen

Först bilder på den stora lokalen:

Och sen lite mindre rum - samtalsrum, hall och kök & väntrum:

Eftersom att lokalen fortfarande är i renoverings-stadiet så kommer det eventuellt bli några få små-ändringar. Plus att väggen längst bort i bild ett (den med den stora dörren) kommer bli täckt av speglar då det kommer vara en danslokal, så den kommer inte gå att använda, däremot kan det vara bra med lite speglar eftersom att de blir som reflektorer - de kommer sprida ljuset mer så att det blir ljusare. Eftersom att det inte är så stora fönster kan detta vara bra!

17 september

På lektionen i fredags så var jag och tittade på lokalen. Egentligen skulle även Stephanie följa med men eftersom att hon var sjuk fick jag åka dit ensam. Mycket mer än så blev det inte gjort, eftersom att Stephanie inte var där var det svårt att diskutera med henne om lokalen och annat. Min mamma sa i alla fall att hon ville granska fotografierna innan vi hänger upp dem, det är ju trots allt hennes lokal och då ska det ju vara bilder som hon kan "stå för" eller vad man ska säga.

Jag tog även bilder på lokalen när jag var där. De kommer inte upp nu utan lite senare under dagen.

Uppdatering om datum.

Igår kväll (14/9) pratade jag med min mamma angående lokalbesök och datumet för utställningen. Hon sa att det gick bra att vi kom och tittade på lokalen redan nu på fredag - under projektarbets-lektionen.

Datumet för utställningen behöver ändras till fredagen innan, alltså den 25 mars.

14 september, möte med Sandra.

Idag hade vi möte med Sandra. Vi pratade lite om vad vi ska göra under kursens gång, mål som vi har och liknande. Vi pratade om hur många bilder som kan vara bra att ha på utställningen och Sandra sa att vi skulle kolla upp hur stor lokalen är, hur många fönster det finns där och hur stora de är, innan vi bestämmer hur många fotografier som är lagom.

Hon gav oss även ett tips på vad man kan använda för ramar om man inte vill lägga massor av pengar på till exempel canvas-tavlor. Passepartout-ramar. Dessa finns bland annat att köpa på Matton i Malmö.

Vi bestämde att vi skulle skicka en tidsplanering till Sandra och att vi ska göra en idéskiss i form av en mindmap. Plus att vi till nästa möte, vecka 41, skulle ha tagit 3-5 fotografier var, som vi då ska visa upp för varandra.

Anteckningar från den 10de september.

Idag fick vi tilldelat oss en handledare, jag och Stephanie fick Sandra.

Vi gick även igenom vilka datum som vi vill försöka vara klara med olika saker, såsom när alla bilderna ska vara färdigtagna, redigerade och utskrivna, vilka datum som vi ska vara i lokalen och hänga upp fotografierna, när vi ska sätta igång med marknadsföringen och när den är klar.

Bilderna ska vara färdigtagna, färdigredigerade och utskrivna i vecka 12.
Upphängningsdatumen ska förhoppningsvis vara den 31/3 och på dagen den 1/4 - innan själva utställningen börjar.
Marknadsföringen ska vi senast börja på vecka 7 och så ska den allra senast vara klar vecka 10, då vi även hade tänkt sätta upp den på olika platser. Skolan, andra skolor och i stan.

Första april fastställandes även som datumet då utställningen ska äga rum.

Datumet för vårat besök i lokalen, då vi ska se hur det ser ut där och hur stort det är, har vi inte bestämt, mer än att det skulle ske så snart som möjligt. Vi sa att jag skulle kolla upp det med min mamma till nästkommande lektion.

Vi pratade även om inträde, om vi ska ha något sådant och hur mycket det i så fall skulle vara. Vi bestämde oss för att det i sådana fall skulle ligga på mellan 10 och 15 kronor.

Mer än så hann vi inte med på de 40 minuterna. Däremot satte vi upp lite punkter på vad vi ska gå igenom nästa gång och det vi kom fram till var bara att vi skulle checka av datumet för lokal-besöket och att vi sedan ska ut och fotografera. Eventuellt kommer det upp någonting mer när det väl är fredag.

Projektarbete - fotoutställning.

Anteckningar vecka 35.

Idag pratade jag och Stephanie om lite olika teman som man skulle kunna ha på fotona till utställningen. Tillslut bestämde vi oss för att ta olika naturbilder, vi sa även "think outside the box", med andra ord så behöver det inte vara enbart inzoomningar på fina blommor, istappar när det börjar komma och liknade. Det kan även vara andra saker, men det kommer vi fördjupa oss mer i senare.

Utöver temat satte vi ett datum på när vi hoppades kunna ha vår utställning. Vi funderade lite på fredagen vecka 13, den första april. Så att vi sedan har lite tid på oss att skriva en projektrapport, och även ha mycket tid till fotografering och marknadsföring. Men detta ska jag kolla på till nästa gång, jag ska höra med min mamma om lokalen är ledig det datumet, eftersom att det är hos henne som vi hade tänkt ha utställningen.

Vi hann även skapa en blogg till Stephanie som hittas HÄR. Sedan såg vi att klockan började dra ihop sig, så då satte vi ut punkter som vi ska prata om vid nästa lektionstillfälle. Hur många bilder som vi ska ha och så ska vi försöka sätta upp fler datum - deldatum, då vi ska ha bilderna färdiga osv.

RSS 2.0