28/2

Hej! Dagen har bara börjat och jag har redan hunnit göra lite saker inför utställningen. Två saker närmare bestämt, och båda har med fotona att göra. Först satt jag och tittade igenom alla bilderna för att välja ut vilka två bilder som skulle bort. Jag skrev ju att jag hade valt ut 17 bilder för några dagar sedan, men att jag behövde skära ner det till 15... Nu är det klart! Dessutom så har jag suttit och redigerat alla bilderna lite. Detta gick ganska fort eftersom att jag inte vill ändra massor i dem, det jag vill fixa till är nästan alltid bara kontrasterna. Jag gillar när det är kontraster i bilder - oftast i alla fall!

Senare idag hade jag även tänkt visa en vägbeskrivning som jag gjorde för ett tag sen för mamma, så att hon kan se om allt stämmer och sådär. Sedan ska jag lägga upp den på facebook-evenemanget!

Imorgon kommer förhoppningsvis Stephanie till skolan och då hade jag tänkt visa mina bilder för henne, och se hur långt hon har kommit. Någon gång i denna veckan så ska vi även skicka in bilderna till Mattssons i Lund, så att de blir framkallade!

Förhoppningsvis har vi även fått svar från Martin, så att vi kan börja beställa hem allt som ska beställas hem (främst cellpannå-platorna), kanske ska man även vänta på hans besked innan man framkallar bilderna så att man vet att priset är okej? Visserligen så tror jag inte att man kan få 30 bilder som är i storleken 30x45 cm så mycket billigare än vad vi får hos Mattssons... Jag har pratat med dem och fått priset rabatterat! Detta pratar jag med Sandra om imorgon.

2011-02-24

Idag har jag ägnat mig till de bilder som jag har tagit till detta arbete. Vi har tidigare bestämt att vi ska ha 15 bilder var och jag har kommit ner till 17 bilder - två bilder kvar att välja bort, det är ganska svårt! När jag valt ut vilka 15 bilder som jag säkert ska ha så hade jag tänkt redigera dem lite, inte jätte mycket mer kontraster, högdagar och liknande...

Jag har även suttit och skrivit upp ALLT som jag kan komma på som är kvar att fixa. Även om jag har skrivit det innan, men jag är en sån som gillar att ha koll - lite för bra koll ibland.


18:e

I fredags, den 18/2, skickade jag in kontantförslaget till Martin. Och så sa jag till Stephanie att jag gärna ville att hon skulle bli klar med fotandet till veckan efter lovet så att vi kunde skicka in och framkalla alla våra foton då. Det är ju inte så himla kul om bilderna inte är framkallade och helt klara till utställningsdagen.

Sedan dess har det inte hänt så mycket mer men denna veckan hade jag tänkt skicka ut inbjudningar till släktingar.

17 februari

Idag gjorde jag klart kontantförslaget och imorgon ska jag skicka in det till Martin. Dessutom så började vi skriva ut affischer, tyvärr så hann vi bara skriva ut tre stycken (A3or) men två av dem är redan uppsatta! En på skolan och en i min mammas lokal, så att hennes kunder också får se det, så att de förhoppningsvis blir intresserade av att komma och titta.

Dessutom så har jag och mamma bollat lite idéer de senaste dagarna. Bland annat om var i Staffanstorp man ska hänga upp affischer, och hur långt innan. Jag har bestämt mig för att hänga upp en på CityGross och en på biblioteket, om man bortser från att jag redan hängt upp en i lokalen där vi ska vara. Idag pratade vi även lite om hur man kunde hänga upp fotografierna + lite idéer till utformningen av utställningen - så att alla bilder får plats och sådär.

Förslag som fiskelina, tavelkrokar och häftmassa (enbart på en av väggarna) kom upp som förslag på hur man kan hänga upp fotona...

En liten, liten bild på en tavelkrok lånad HÄRIFRÅN!
Det är en sådan krok som vi (i första hand mamma) menar, som kan sättas på baksidan av Cellpannå-plattorna.

16 februari

Några dagar har gått sen sist och jag har faktiskt hunnit göra en hel del saker. Idag skickade jag iväg ett mejl till ett företag som bland annat framkallar foton, jag frågade hur mycket det skulle kosta att framkalla 30 stycken bilder hos dem i storleken 30x45, matt papper. Jag har även börjat skriva ett kontantförslag som förhoppningsvis blir klart imorgon, om den blir det tänkte jag lämna in den till rektor Martin.

Sedan har jag även gjort klart affischen, så imorgon ska den skrivas ut. Vi hade tänkt skriva ut den i 9 stycken A3 + några små A4or.

Sedan har det även hänt en liten sak på facebook, jag la upp affischen som en "visningsbild" till evenemanget.

Idag fick jag även Stephanie till att prata lite också. Vi pratade om hur stora vi tyckte att fotona ska vara, hur vi ska använda oss av ramar, vad vi ska ha för tilltugg under fredagen och vad vi tyckte om inträde/frivilligt inträde/köpa fotografierna.

Tyvärr så har jag inte skrivit ner exakt allt som jag har gjort sedan sist, men jag tror att detta är allt. Det är eventuellt något litet till.


15 februari

Sen sist har jag fortsatt hålla på med facebook-evenemanget -jag har bjudit in massor av människor. Dessutom så har jag idag gjort klart två förslag på affischer som jag ska visa Stephanie och så får hon säga vad hon tycker om dem! Om hon gillar dem, och vi väljer en av dem, så kommer de att sättas upp som bild på facebook-evenemanget + att vi ska skriva ut och sätta upp dem på lite olika ställen (skolan, i Lund & i Staffanstorp) i A3. Dessutom så har jag tänkt att man skulle kunna använda dem till inbjudningar som man skickar ut till personer som inte har facebook, som man "speciellt" vill bjuda in.

Utöver detta så har jag gjort upp ett litet schema över vad som ska försöka hinnas med dessa veckor innan fotoutställningen. Och detta är det som jag vill ha gjort denna veckan:

Vecka 7
- Affischen klar
Skriva ut & sätta upp
Lägga ut som bild på facebook

- Kontatförslag
Mejla Mattsons om framkallning
Ramar
Tilltugg
Helst lämna in

Vecka 5

På projektarbetes-tiden igår pratade jag och Stephanie mycket om marknadsföringen, vi började skissa på en affisch som ska sättas upp i bland annat Staffanstorp, inne i Lund på St. Lars-området och på skolan. Jag har även hållit på med evenemanget på Facebook, jag har inte börjat bjuda in folk ännu men jag har skrivit lite under "Mer info"...

Igår pratade jag även med Tobias om olika utgifter som vi kommer ha, såsom ramar, papper & framkallning, och om detta är något som skolan kan bidra med. Tobias sa att vi så snart som möjligt ska lämna in ett kontantförslag (heter det så?), där vi skriver upp alla utgifter som vi beräknas ha, till Martin och så får han överväga detta.

Jag och Stephanie pratade även om vilka klockslag fotoutställningen skulle äga rum. Som förslag hade vi 17.00-20.00, detta ska jag prata med min mamma om - det är ju hon som äger lokalen. Jag berättade även för Stephanie om ett förslag som mamma har kommit med, att vi kan ha ett "öppet vernissage" under lördagen och söndagen, mellan 13 & 17, då folk kan komma och titta på våra foton. Även dessa tider ska jag prata med min mamma om.

Vi pratade även om hur många bilder vi skulle ha och vi kom fram till att det nog var lagom med ungefär 15 bilder var.

Påbörjat förslag till affisch.


Vecka 4 - Utvecklad tidsplan

Förra veckan satt jag lite med tidsplanen, jag försökte utveckla den och sätta upp fler "delmål"...

Vecka 7 - bilderna färdigtagna.
Vecka 9 - bilderna färdigredigerade.
Vecka 11 - bilderna utskrivna.

Vecka 5 - börja med marknadsföringen. Affischer på stan och på skolan. Speciella inbjudningar till vissa, särskilt inbjudna.
Vecka 6 – Facebook-evenemanget ”färdigutformat”.
Vecka 7 – De speciella inbjudningarna ska vara klara, skicka ut dem till de ”särskilt inbjudna”.
Vecka 9 – affischerna ska vara klara, hänga upp detta.

24de mars – Innhandling av dryck/något att tugga på till utställningen.
24de+25e mars – Upphängning av fotografier.

25e mars (fredagen vecka 12) - Utställningsdagen, tidigare den 1a april men det passade bättre för min mamma att ha det veckan innan.

RSS 2.0