16 bilder

Förberedelser, vernissage och blommor!

Då var det gjort!

Sådär! Då var det gjort då. I fredags och i lördags slogs portarna upp för mitt & Stephanies projektarbete, fotoutställningen. Hela torsdagen gick åt att förbereda, likaså ägnades det några timmar på fredagen åt att fixa och dona. Ställa ut gatuprataren, ställa iordning bord, lägga fram tilltugg, fixa musik och lite annat smått & gott. Allting var perfekt!

Den första gästen trillade in redan vid tre, min morfar hade varit i Lund och tänkte att han kunde passa på att köra inom en kort stund när han ändå var så nära. Sedan dröjde det 2 timmar innan folk kom dit på riktigt (det öppnade ju inte förens 17). Pappa, min syster, farmor, faster & kusin. Följt av våra grannar, vän till mamma + familj, mormor, andra morfar, någon mer vän till mamma och så Johan... Mamma och Jesper hade varit där redan innan.

På lördagen var bara jag där eftersom att Stephanie tyvärr inte hade någon möjlighet att komma. Men det gick bra ändå, dagen gick fort. Ytterligare några personer kom och tittade.

Allting gick jättebra tycker jag. Jag lyckades även få sålt några bilder. Det kom ungefär 30 personer totalt. Släkt och vänner. Men jag var lite lätt besviken, INGEN från skolan kom dit och tittade. Det förstår inte jag riktigt, det är trotts allt ett skolarbete. Ett skolarbete som även ska betygsättas, hur ska det gå om ni inte får se resultatet (jag vet att resultatet inte är det mest betydelsefulla i denna kurs, men ändå)...

Bilder kommer i alla fall, dock inte nu, jag har inte hunnit lägga in dem på datorn än.

two days

Nu är det inte långt kvar, enbart två dagar. Vi är i stort sätt klara. Idag skrev vi ut det allra, allra sista - Stephanies samlade dokument med alla hennes bilder, en liten text & våra sponsorer. Sedan drog vi in till Lund för att shoppa tilltugg. Champis, salta pinnar och plastmuggar. Hoppas nu bara att det räcker.

Imorgon kommer det bli en heldag, eller i alla fall nästan, i lokalen då vi ska fixa det allra, allra sista. Hänga upp fotona, förbereda musik och ställa fram bord & sånt. På fredag är det dags, och då jäklar - då hoppas vi båda två att det kommer en hel drös med folk och tittar!

22 mars

Det börjar närma sig nu! På fredag är det dags och idag har jag fixat bland de sista. Jag har varit på Panduro och handlat häftmassa, fotohörn och så en penna som man kan skriva sin autograf med. Det som nu är kvar är inköp av tilltugg och så ska jag köpa ett kvitto-häfte eftersom att jag hade tänkt försöka sälja mina bilder.

På torsdag så ska jag och Stephanie vara i lokalen och fixa i ordning allt. Sätta fast fotona på cellpannå-plattorna som jag har varit och köpt. Komma på hur allt ska sitta och hänga upp allt. Och så fixa allt annat i lokalen. Kolla på vad man kan ha för musik tyst i bakgrunden och liknande. Detta ska nog gå bra!

liten update

I helgen har jag ägnat lite tid åt de där dokumenten som jag skrivit om (A4 med bilderna, beställningstalongen & prislistan), nu är dessa klara och jag hade tänkt skriva ut dem idag när jag får tillgång till MAC-salen. Just nu har de en lektion där inne, den är slut vid tolv och då kan jag sitta där en stund.

Jag har även bestämt att det där "öppna huset" som jag/vi tidigare skulle ha på lördagen & söndagen ändras till att enbart vara på lördagen. Mycket på grund av att Stephanie inte kommer på mer än fredags-kvällen. Jag känner inte riktigt att jag ska ägna min enda lediga tid till ett arbete som vi båda ska vara med på och att det sen bara är jag som kommer! Hoppas att ni förstår min tankegång. Jag hade en lång diskussion med min mamma igår om detta, det är mycket lättare att hålla den diskussionen verbalt än skriftligt...

I alla fall så har jag börjat gå ut med denna information. Jag har skrivit det på facebook, och stryckt över "& söndagen" på de affischerna som jag hittills har kommit åt!

Vi är på gång...

Igår så fick jag hem en avi på att bilderna hade kommit fram till Staffanstorp, så när min pappa kom så åkte vi till ICA och hämtade ut dem. Jag kan bara säga att de är riktigt fina! Idag så åkte vi två in till Malmö och handlade på Matton, cellpannå-plattor, det var lite strul med faktura-adressen men det löste sig, de skulle kolla på det på måndag. Jag fick i alla fall ut plattorna så nu är även det fixat, vilket känns riktigt, riktigt bra!

Nu har jag lite smågrejor kvar. Jag ska skriva & skriva ut några dokument som jag ska använda mig av på utställningen. Ett A4 med alla bilder på + en liten hälsning, "allmänna vilkor" och sponsorernas loggor (denna är jag i princip klar med). Jag ska även skriva ut en prislista för dem som vill efterbeställa foton. Dessutom så ska jag göra en liten beställningstalong där jag skriver upp vilken bild folk vill ha, i vilken storlek + namn, adress och telefonnummer, och såklart vad de ska betala!

Utöver detta så är det fyra saker kvar. Köpa tilltugg (vecka 12). Hänga upp bilderna och fixa i lokalen. Utställningen. Och sist, men inte minst, skriva projektrapporten!

Fotografierna och cellpannå-plattorna!

Rätt bra koll nu tror jag!

Härligt! Idag har jag fixat bilderna, för en stund sedan så skickade jag iväg en beställning till Crimson i Stockholm som framkallar bilder. Jag har även pratat med Tina om budget, imorgon ska jag gå till henne och hämta ut pengar eftersom att jag hade tänkt åka in till Malmö på lördag och hämta ut min balklänning (det har inget med saken att göra). Då hade jag tänkt slå två flugor i en smäll och åka till Matton och köpa cellpannå-plattor.

Jag har även fortsatt att skriva på det där A4-pappret med alla mina foton, plus text, allmänna vilkor och sponsorer. Så även den är i stort sätt färdig också, men jag väntar med att skriva ut detta eftersom att jag kanske kommer på något som ska ändras + att det kan vara jobbigt att hålla reda på alla dessa papper!

Saker som ska göras i veckan:

- Jag ska prata med Tobias om torsdagsförmiddagen vecka 12. Om jag och Stephanie kan få vara i lokalen och förbereda inför utställning.
- Titta på Stephanies bilder.
- Prata med Martin om budgeten.
- Skicka en beställning på fotografierna.
- Skriva ut A4orna.
- Sätta upp affischer, och skicka iväg två A4or som inbjudan till farmor & farfar och mormor.
- Visa A4an med bilder + pris för Sandra.
- Helst köpa cellpannå-plattor.

Det känns som att jag och min mamma pratade om mer saker idag, som vi borde kolla på innan utställningsdagen. Men just nu kan jag inte minnas mer saker som måste göras... Utöver detta så finns det ju småsaker kvar att fixa, t.ex. köpa in tilltugg, men detta väntar vi med till samma vecka som utställningen!

vecka 9.

Idag på projektarbets-tiden satt jag och skrev ut de sista A3-affischerna. Mer än så hann jag inte, det försvann en hel del tid innan eftersom att vi skulle gå igenom hur projektrapporten ska se ut.

Tidigare i veckan så har jag lagt upp den där vägbeskrivningen på facebook-evenemanget.

Jag har även pratat med Sandra och hon sa att jag kunde ändra lite på färgen på texten "i havet" på affiscen. Så den ändrade jag till vit. Sandra kom även med ett förslag som hon brukar använda sig av när hon har utställning. Att göra ett A4 med alla bilderna i ett litet format, med eventuella namn & priser, så att besökarna kan förbereda sig lite på vad de kommer se... Detta har jag också börjat på, jag har även sagt till Stephanie att hon ska göra det och jag hoppas att hon kommer ihåg det!

Två saker som inte har gjorts än är framkallning av foton + beställning av cellpannå-plattor. Detta pga att vi inte har fått något besked från Martin än (om vår budget) och sedan har jag inte heller fått se Stephanies bilder. Jag vet inte om hon är helt klar med dem än!

Lite saker är klara i alla fall:
- Mina bilder. Färdigtagna och redigerade.
- A3-affischerna. De ska bara hängas upp.
- Facebook-evenemanget.
- Inbjudningar "gjorda" av mig, via mejl.

Kanske något mer...

Saker som är kvar är:
- Framkallning.
- Cellpannå-plattor.
- Upphängning av affischer.
- Utskrivning av A4-affischer.
- Det där A4-pappret med bilder, namn och pris.
- Köpa tilltugg.
- Fix i lokalen.

Jag tycker att jag har koll på detta nu, men visst - det finns fortfarande saker att göra! Hoppas att vi får beskedet från Martin snart, och så hoppas jag att Stephanie är klar med sina foton.

Vägbeskrivning + ny version av affischen (klicka på bilden om ni vill se större bild).

RSS 2.0