16 bilder

Förberedelser, vernissage och blommor!

Då var det gjort!

Sådär! Då var det gjort då. I fredags och i lördags slogs portarna upp för mitt & Stephanies projektarbete, fotoutställningen. Hela torsdagen gick åt att förbereda, likaså ägnades det några timmar på fredagen åt att fixa och dona. Ställa ut gatuprataren, ställa iordning bord, lägga fram tilltugg, fixa musik och lite annat smått & gott. Allting var perfekt!

Den första gästen trillade in redan vid tre, min morfar hade varit i Lund och tänkte att han kunde passa på att köra inom en kort stund när han ändå var så nära. Sedan dröjde det 2 timmar innan folk kom dit på riktigt (det öppnade ju inte förens 17). Pappa, min syster, farmor, faster & kusin. Följt av våra grannar, vän till mamma + familj, mormor, andra morfar, någon mer vän till mamma och så Johan... Mamma och Jesper hade varit där redan innan.

På lördagen var bara jag där eftersom att Stephanie tyvärr inte hade någon möjlighet att komma. Men det gick bra ändå, dagen gick fort. Ytterligare några personer kom och tittade.

Allting gick jättebra tycker jag. Jag lyckades även få sålt några bilder. Det kom ungefär 30 personer totalt. Släkt och vänner. Men jag var lite lätt besviken, INGEN från skolan kom dit och tittade. Det förstår inte jag riktigt, det är trotts allt ett skolarbete. Ett skolarbete som även ska betygsättas, hur ska det gå om ni inte får se resultatet (jag vet att resultatet inte är det mest betydelsefulla i denna kurs, men ändå)...

Bilder kommer i alla fall, dock inte nu, jag har inte hunnit lägga in dem på datorn än.

two days

Nu är det inte långt kvar, enbart två dagar. Vi är i stort sätt klara. Idag skrev vi ut det allra, allra sista - Stephanies samlade dokument med alla hennes bilder, en liten text & våra sponsorer. Sedan drog vi in till Lund för att shoppa tilltugg. Champis, salta pinnar och plastmuggar. Hoppas nu bara att det räcker.

Imorgon kommer det bli en heldag, eller i alla fall nästan, i lokalen då vi ska fixa det allra, allra sista. Hänga upp fotona, förbereda musik och ställa fram bord & sånt. På fredag är det dags, och då jäklar - då hoppas vi båda två att det kommer en hel drös med folk och tittar!

22 mars

Det börjar närma sig nu! På fredag är det dags och idag har jag fixat bland de sista. Jag har varit på Panduro och handlat häftmassa, fotohörn och så en penna som man kan skriva sin autograf med. Det som nu är kvar är inköp av tilltugg och så ska jag köpa ett kvitto-häfte eftersom att jag hade tänkt försöka sälja mina bilder.

På torsdag så ska jag och Stephanie vara i lokalen och fixa i ordning allt. Sätta fast fotona på cellpannå-plattorna som jag har varit och köpt. Komma på hur allt ska sitta och hänga upp allt. Och så fixa allt annat i lokalen. Kolla på vad man kan ha för musik tyst i bakgrunden och liknande. Detta ska nog gå bra!

liten update

I helgen har jag ägnat lite tid åt de där dokumenten som jag skrivit om (A4 med bilderna, beställningstalongen & prislistan), nu är dessa klara och jag hade tänkt skriva ut dem idag när jag får tillgång till MAC-salen. Just nu har de en lektion där inne, den är slut vid tolv och då kan jag sitta där en stund.

Jag har även bestämt att det där "öppna huset" som jag/vi tidigare skulle ha på lördagen & söndagen ändras till att enbart vara på lördagen. Mycket på grund av att Stephanie inte kommer på mer än fredags-kvällen. Jag känner inte riktigt att jag ska ägna min enda lediga tid till ett arbete som vi båda ska vara med på och att det sen bara är jag som kommer! Hoppas att ni förstår min tankegång. Jag hade en lång diskussion med min mamma igår om detta, det är mycket lättare att hålla den diskussionen verbalt än skriftligt...

I alla fall så har jag börjat gå ut med denna information. Jag har skrivit det på facebook, och stryckt över "& söndagen" på de affischerna som jag hittills har kommit åt!

Vi är på gång...

Igår så fick jag hem en avi på att bilderna hade kommit fram till Staffanstorp, så när min pappa kom så åkte vi till ICA och hämtade ut dem. Jag kan bara säga att de är riktigt fina! Idag så åkte vi två in till Malmö och handlade på Matton, cellpannå-plattor, det var lite strul med faktura-adressen men det löste sig, de skulle kolla på det på måndag. Jag fick i alla fall ut plattorna så nu är även det fixat, vilket känns riktigt, riktigt bra!

Nu har jag lite smågrejor kvar. Jag ska skriva & skriva ut några dokument som jag ska använda mig av på utställningen. Ett A4 med alla bilder på + en liten hälsning, "allmänna vilkor" och sponsorernas loggor (denna är jag i princip klar med). Jag ska även skriva ut en prislista för dem som vill efterbeställa foton. Dessutom så ska jag göra en liten beställningstalong där jag skriver upp vilken bild folk vill ha, i vilken storlek + namn, adress och telefonnummer, och såklart vad de ska betala!

Utöver detta så är det fyra saker kvar. Köpa tilltugg (vecka 12). Hänga upp bilderna och fixa i lokalen. Utställningen. Och sist, men inte minst, skriva projektrapporten!

Fotografierna och cellpannå-plattorna!

Rätt bra koll nu tror jag!

Härligt! Idag har jag fixat bilderna, för en stund sedan så skickade jag iväg en beställning till Crimson i Stockholm som framkallar bilder. Jag har även pratat med Tina om budget, imorgon ska jag gå till henne och hämta ut pengar eftersom att jag hade tänkt åka in till Malmö på lördag och hämta ut min balklänning (det har inget med saken att göra). Då hade jag tänkt slå två flugor i en smäll och åka till Matton och köpa cellpannå-plattor.

Jag har även fortsatt att skriva på det där A4-pappret med alla mina foton, plus text, allmänna vilkor och sponsorer. Så även den är i stort sätt färdig också, men jag väntar med att skriva ut detta eftersom att jag kanske kommer på något som ska ändras + att det kan vara jobbigt att hålla reda på alla dessa papper!

Saker som ska göras i veckan:

- Jag ska prata med Tobias om torsdagsförmiddagen vecka 12. Om jag och Stephanie kan få vara i lokalen och förbereda inför utställning.
- Titta på Stephanies bilder.
- Prata med Martin om budgeten.
- Skicka en beställning på fotografierna.
- Skriva ut A4orna.
- Sätta upp affischer, och skicka iväg två A4or som inbjudan till farmor & farfar och mormor.
- Visa A4an med bilder + pris för Sandra.
- Helst köpa cellpannå-plattor.

Det känns som att jag och min mamma pratade om mer saker idag, som vi borde kolla på innan utställningsdagen. Men just nu kan jag inte minnas mer saker som måste göras... Utöver detta så finns det ju småsaker kvar att fixa, t.ex. köpa in tilltugg, men detta väntar vi med till samma vecka som utställningen!

vecka 9.

Idag på projektarbets-tiden satt jag och skrev ut de sista A3-affischerna. Mer än så hann jag inte, det försvann en hel del tid innan eftersom att vi skulle gå igenom hur projektrapporten ska se ut.

Tidigare i veckan så har jag lagt upp den där vägbeskrivningen på facebook-evenemanget.

Jag har även pratat med Sandra och hon sa att jag kunde ändra lite på färgen på texten "i havet" på affiscen. Så den ändrade jag till vit. Sandra kom även med ett förslag som hon brukar använda sig av när hon har utställning. Att göra ett A4 med alla bilderna i ett litet format, med eventuella namn & priser, så att besökarna kan förbereda sig lite på vad de kommer se... Detta har jag också börjat på, jag har även sagt till Stephanie att hon ska göra det och jag hoppas att hon kommer ihåg det!

Två saker som inte har gjorts än är framkallning av foton + beställning av cellpannå-plattor. Detta pga att vi inte har fått något besked från Martin än (om vår budget) och sedan har jag inte heller fått se Stephanies bilder. Jag vet inte om hon är helt klar med dem än!

Lite saker är klara i alla fall:
- Mina bilder. Färdigtagna och redigerade.
- A3-affischerna. De ska bara hängas upp.
- Facebook-evenemanget.
- Inbjudningar "gjorda" av mig, via mejl.

Kanske något mer...

Saker som är kvar är:
- Framkallning.
- Cellpannå-plattor.
- Upphängning av affischer.
- Utskrivning av A4-affischer.
- Det där A4-pappret med bilder, namn och pris.
- Köpa tilltugg.
- Fix i lokalen.

Jag tycker att jag har koll på detta nu, men visst - det finns fortfarande saker att göra! Hoppas att vi får beskedet från Martin snart, och så hoppas jag att Stephanie är klar med sina foton.

Vägbeskrivning + ny version av affischen (klicka på bilden om ni vill se större bild).

28/2

Hej! Dagen har bara börjat och jag har redan hunnit göra lite saker inför utställningen. Två saker närmare bestämt, och båda har med fotona att göra. Först satt jag och tittade igenom alla bilderna för att välja ut vilka två bilder som skulle bort. Jag skrev ju att jag hade valt ut 17 bilder för några dagar sedan, men att jag behövde skära ner det till 15... Nu är det klart! Dessutom så har jag suttit och redigerat alla bilderna lite. Detta gick ganska fort eftersom att jag inte vill ändra massor i dem, det jag vill fixa till är nästan alltid bara kontrasterna. Jag gillar när det är kontraster i bilder - oftast i alla fall!

Senare idag hade jag även tänkt visa en vägbeskrivning som jag gjorde för ett tag sen för mamma, så att hon kan se om allt stämmer och sådär. Sedan ska jag lägga upp den på facebook-evenemanget!

Imorgon kommer förhoppningsvis Stephanie till skolan och då hade jag tänkt visa mina bilder för henne, och se hur långt hon har kommit. Någon gång i denna veckan så ska vi även skicka in bilderna till Mattssons i Lund, så att de blir framkallade!

Förhoppningsvis har vi även fått svar från Martin, så att vi kan börja beställa hem allt som ska beställas hem (främst cellpannå-platorna), kanske ska man även vänta på hans besked innan man framkallar bilderna så att man vet att priset är okej? Visserligen så tror jag inte att man kan få 30 bilder som är i storleken 30x45 cm så mycket billigare än vad vi får hos Mattssons... Jag har pratat med dem och fått priset rabatterat! Detta pratar jag med Sandra om imorgon.

2011-02-24

Idag har jag ägnat mig till de bilder som jag har tagit till detta arbete. Vi har tidigare bestämt att vi ska ha 15 bilder var och jag har kommit ner till 17 bilder - två bilder kvar att välja bort, det är ganska svårt! När jag valt ut vilka 15 bilder som jag säkert ska ha så hade jag tänkt redigera dem lite, inte jätte mycket mer kontraster, högdagar och liknande...

Jag har även suttit och skrivit upp ALLT som jag kan komma på som är kvar att fixa. Även om jag har skrivit det innan, men jag är en sån som gillar att ha koll - lite för bra koll ibland.


18:e

I fredags, den 18/2, skickade jag in kontantförslaget till Martin. Och så sa jag till Stephanie att jag gärna ville att hon skulle bli klar med fotandet till veckan efter lovet så att vi kunde skicka in och framkalla alla våra foton då. Det är ju inte så himla kul om bilderna inte är framkallade och helt klara till utställningsdagen.

Sedan dess har det inte hänt så mycket mer men denna veckan hade jag tänkt skicka ut inbjudningar till släktingar.

17 februari

Idag gjorde jag klart kontantförslaget och imorgon ska jag skicka in det till Martin. Dessutom så började vi skriva ut affischer, tyvärr så hann vi bara skriva ut tre stycken (A3or) men två av dem är redan uppsatta! En på skolan och en i min mammas lokal, så att hennes kunder också får se det, så att de förhoppningsvis blir intresserade av att komma och titta.

Dessutom så har jag och mamma bollat lite idéer de senaste dagarna. Bland annat om var i Staffanstorp man ska hänga upp affischer, och hur långt innan. Jag har bestämt mig för att hänga upp en på CityGross och en på biblioteket, om man bortser från att jag redan hängt upp en i lokalen där vi ska vara. Idag pratade vi även lite om hur man kunde hänga upp fotografierna + lite idéer till utformningen av utställningen - så att alla bilder får plats och sådär.

Förslag som fiskelina, tavelkrokar och häftmassa (enbart på en av väggarna) kom upp som förslag på hur man kan hänga upp fotona...

En liten, liten bild på en tavelkrok lånad HÄRIFRÅN!
Det är en sådan krok som vi (i första hand mamma) menar, som kan sättas på baksidan av Cellpannå-plattorna.

16 februari

Några dagar har gått sen sist och jag har faktiskt hunnit göra en hel del saker. Idag skickade jag iväg ett mejl till ett företag som bland annat framkallar foton, jag frågade hur mycket det skulle kosta att framkalla 30 stycken bilder hos dem i storleken 30x45, matt papper. Jag har även börjat skriva ett kontantförslag som förhoppningsvis blir klart imorgon, om den blir det tänkte jag lämna in den till rektor Martin.

Sedan har jag även gjort klart affischen, så imorgon ska den skrivas ut. Vi hade tänkt skriva ut den i 9 stycken A3 + några små A4or.

Sedan har det även hänt en liten sak på facebook, jag la upp affischen som en "visningsbild" till evenemanget.

Idag fick jag även Stephanie till att prata lite också. Vi pratade om hur stora vi tyckte att fotona ska vara, hur vi ska använda oss av ramar, vad vi ska ha för tilltugg under fredagen och vad vi tyckte om inträde/frivilligt inträde/köpa fotografierna.

Tyvärr så har jag inte skrivit ner exakt allt som jag har gjort sedan sist, men jag tror att detta är allt. Det är eventuellt något litet till.


15 februari

Sen sist har jag fortsatt hålla på med facebook-evenemanget -jag har bjudit in massor av människor. Dessutom så har jag idag gjort klart två förslag på affischer som jag ska visa Stephanie och så får hon säga vad hon tycker om dem! Om hon gillar dem, och vi väljer en av dem, så kommer de att sättas upp som bild på facebook-evenemanget + att vi ska skriva ut och sätta upp dem på lite olika ställen (skolan, i Lund & i Staffanstorp) i A3. Dessutom så har jag tänkt att man skulle kunna använda dem till inbjudningar som man skickar ut till personer som inte har facebook, som man "speciellt" vill bjuda in.

Utöver detta så har jag gjort upp ett litet schema över vad som ska försöka hinnas med dessa veckor innan fotoutställningen. Och detta är det som jag vill ha gjort denna veckan:

Vecka 7
- Affischen klar
Skriva ut & sätta upp
Lägga ut som bild på facebook

- Kontatförslag
Mejla Mattsons om framkallning
Ramar
Tilltugg
Helst lämna in

Vecka 5

På projektarbetes-tiden igår pratade jag och Stephanie mycket om marknadsföringen, vi började skissa på en affisch som ska sättas upp i bland annat Staffanstorp, inne i Lund på St. Lars-området och på skolan. Jag har även hållit på med evenemanget på Facebook, jag har inte börjat bjuda in folk ännu men jag har skrivit lite under "Mer info"...

Igår pratade jag även med Tobias om olika utgifter som vi kommer ha, såsom ramar, papper & framkallning, och om detta är något som skolan kan bidra med. Tobias sa att vi så snart som möjligt ska lämna in ett kontantförslag (heter det så?), där vi skriver upp alla utgifter som vi beräknas ha, till Martin och så får han överväga detta.

Jag och Stephanie pratade även om vilka klockslag fotoutställningen skulle äga rum. Som förslag hade vi 17.00-20.00, detta ska jag prata med min mamma om - det är ju hon som äger lokalen. Jag berättade även för Stephanie om ett förslag som mamma har kommit med, att vi kan ha ett "öppet vernissage" under lördagen och söndagen, mellan 13 & 17, då folk kan komma och titta på våra foton. Även dessa tider ska jag prata med min mamma om.

Vi pratade även om hur många bilder vi skulle ha och vi kom fram till att det nog var lagom med ungefär 15 bilder var.

Påbörjat förslag till affisch.


Vecka 4 - Utvecklad tidsplan

Förra veckan satt jag lite med tidsplanen, jag försökte utveckla den och sätta upp fler "delmål"...

Vecka 7 - bilderna färdigtagna.
Vecka 9 - bilderna färdigredigerade.
Vecka 11 - bilderna utskrivna.

Vecka 5 - börja med marknadsföringen. Affischer på stan och på skolan. Speciella inbjudningar till vissa, särskilt inbjudna.
Vecka 6 – Facebook-evenemanget ”färdigutformat”.
Vecka 7 – De speciella inbjudningarna ska vara klara, skicka ut dem till de ”särskilt inbjudna”.
Vecka 9 – affischerna ska vara klara, hänga upp detta.

24de mars – Innhandling av dryck/något att tugga på till utställningen.
24de+25e mars – Upphängning av fotografier.

25e mars (fredagen vecka 12) - Utställningsdagen, tidigare den 1a april men det passade bättre för min mamma att ha det veckan innan.

17 december.

Idag var inte Stephanie i skolan så jag fick diskutera lite med mig själv och skriva ner vad jag tycker om vilka vi ska bjuda in (och hur vi ska bjuda in dem), och även budgeten - vilka pengar vi får in och vilka som går ut till material.

De personerna som jag kunde komma på på rak arm är våra familjer, min pojkvän, lite släkt, lärarna och några kompisar. Dessa kan man säga till själv. Sedan tänkte jag även att man kan starta ett "öppet" evenemang på facebook där man kan bjuda in sig själv.

Tidigare har vi även pratat om att göra affischer som vi sätter upp på stan. Var exakt vet jag inte, men jag tycker att man ska sätta upp några i Staffanstorp i alla fall, just för att fotoutställningen kommer äga rum i Staffanstorp.

Budgeten då. De vi kan få in är från t.ex. inträde och att vi kan sälja fotografierna som vi tagit. Exakt hur mycket inträdet/bilderna ska kosta har jag inte kommit fram till än.
Pengar ut kommer gå till material, såsom ramar och fotopapper, och även något litet tilltugg under utställningen.

För någon vecka sedan pratade vi även om att vi skulle prata med skolan/Martin angående om de kunde sponsra med pengar till antingen ramarna eller foto-pappret.

Projektplan

Idag har vi skrivit en projektplan som jag hade tänkt skriva ut här. Efter att vi skrivit klart projektplanen och visat Tobias den så åkte vi iväg och fotograferade!

Projektplanen:

Mål
Ta massor av foton och anordna en utställning, som vi är nöjd med, i mitten av vårterminen.


Syfte
Att prova på att jobba lite mer som riktiga fotografer. Se hur det är att anordna en utställning och visa upp våra bilder.


Bakgrund
Vi tycker att det är kul att fotografera.


Metod
- Vi har bestämt att vi ska anordna en fotoutställning med temat natur, med bilder som vi tar själv under årets gång. Vi har valt att vara i mammas företags lokal.
- Vi ska även marknadsföra utställningen genom affischer på stan, i skolan och i lokalen så att företagets besökare också får kännedom om utställningen.
- Målet är att vi ska få en fin utställning som vi är nöjda med, och att vi ska marknadsföra oss själva och våra bilder.


Presentation
Utställningen är vår presentation.


Tidsplan
Vecka 4 - bilderna färdigtagna. Självklart behöver inte bilderna vara helt färdigtagna denna vecka då vi har satt upp ett antal veckor åt redigering.
Vecka 9 - bilderna färdigredigerade.
Vecka 11 - bilderna utskrivna.


Vecka 5 - börja med marknadsföringen. Självklart kan man börja med marknadsföringen innan om man känner att man har tid.
Vecka 9 - marknadsföring klar, uppsättning av denna.


25e mars (fredagen vecka 12) - Utställningsdagen, tidigare den 1a april men det passade bättre för min mamma att ha det veckan innan.


8 oktober

På lektionen idag rensade jag ut lite bilder som jag ska ha med mig till nästa handledarmöte med Sandra någon gång i nästa vecka. Bilder som jag kanske kommer ha med på utställningen i vår. Detta tog hela lektionen, så mer än så hann vi inte med idag.

1 oktober

På dagens lektion åkte vi hem och fotograferade, så det finns inte så mycket att skriva om denna dagen. Det vi sa var att vi skulle försöka fixa ihop något förslag på reklam/affisch till utställningen.

24 september

Idag på lektionen gjorde vi en idéskiss där vi skrev om material som vi ska använda under projektets gång och hur vi ska gå till väga med allt. Allt detta kan ni läsa i understående inlägg. Foto-pappret/pappret som vi ska skriva ut bilderna på ska vi prata med rektor Martin om. Om det är något som skolan finansierar eller om vi ska betala det själv och så vidare.

Mycket mer än så har vi inte hunnit göra idag, det tar sin lilla tid att skriva ihop en idéskiss. Jag har visat någon bild som jag har tagit som kanske kommer komma med i utställningen.

Idéskiss..

...Som vi har arbetat med under lektionspasset vecka 38.


Material som vi behöver

Kameror
Eventuellt kameratillbehör (reflexskärmar eller liknande)
Dator med Photoshop
Papper till utskrift (helst fotopapper)
Skrivare
Något att fästa bilderna på väggen med
Något att knapra på under utställningen, t.ex. salta pinnar


Metod

- Vi har bestämt att vi ska anordna en fotoutställning med temat natur, med bilder som vi tar själv under årets gång. Vi har valt att vara i mammas företags lokal.

- Vi ska även marknadsföra utställningen genom affischer på stan, i skolan och i lokalen så att företagets besökare också får kännedom om utställningen.

- Målet är att vi ska få en fin utställning som vi är nöjda med, och att vi ska marknadsföra oss själva och våra bilder.


tidsplan

Jag pratade med Sandra idag om vad jag hade för tankar och mål med projektarbetet. Hon bad mig även att skicka våran projektplan. Eller, ja, de datum som vi satt upp som mål, då vi vill vara klara med de olika delmomenten. Mejlet är skickat nu, men även här kan ni läsa det:

"Hej Sandra, här är de olika datumen som vi har bestämt, då vi hoppas kunna vara klara med de olika delmomenten:

25e mars (fredagen vecka 12) - Utställningsdagen, tidigare den 1a april men det passade bättre för min mamma att ha den veckan innan.

Vecka 4 - bilderna färdigtagna. Självklart behöver inte bilderna vara helt färdigtagna denna vecka då vi har satt upp ett antal veckor åt redigering.
Vecka 9 - bilderna färdigredigerade.
Vecka 11 - bilderna utskrivna.

Vecka 5 - börja med marknadsföringen. Självklart kan man börja med marknadsföringen innan om man känner att man har tid.
Vecka 9 - marknadsföring klar, uppsättning av denna.

Jag hoppas att tiden räcker till för alla delmomenten.
Jag tror att jag inte missat någonting, hälsningar Rebecca."

Lokalen

Först bilder på den stora lokalen:

Och sen lite mindre rum - samtalsrum, hall och kök & väntrum:

Eftersom att lokalen fortfarande är i renoverings-stadiet så kommer det eventuellt bli några få små-ändringar. Plus att väggen längst bort i bild ett (den med den stora dörren) kommer bli täckt av speglar då det kommer vara en danslokal, så den kommer inte gå att använda, däremot kan det vara bra med lite speglar eftersom att de blir som reflektorer - de kommer sprida ljuset mer så att det blir ljusare. Eftersom att det inte är så stora fönster kan detta vara bra!

17 september

På lektionen i fredags så var jag och tittade på lokalen. Egentligen skulle även Stephanie följa med men eftersom att hon var sjuk fick jag åka dit ensam. Mycket mer än så blev det inte gjort, eftersom att Stephanie inte var där var det svårt att diskutera med henne om lokalen och annat. Min mamma sa i alla fall att hon ville granska fotografierna innan vi hänger upp dem, det är ju trots allt hennes lokal och då ska det ju vara bilder som hon kan "stå för" eller vad man ska säga.

Jag tog även bilder på lokalen när jag var där. De kommer inte upp nu utan lite senare under dagen.

Uppdatering om datum.

Igår kväll (14/9) pratade jag med min mamma angående lokalbesök och datumet för utställningen. Hon sa att det gick bra att vi kom och tittade på lokalen redan nu på fredag - under projektarbets-lektionen.

Datumet för utställningen behöver ändras till fredagen innan, alltså den 25 mars.

14 september, möte med Sandra.

Idag hade vi möte med Sandra. Vi pratade lite om vad vi ska göra under kursens gång, mål som vi har och liknande. Vi pratade om hur många bilder som kan vara bra att ha på utställningen och Sandra sa att vi skulle kolla upp hur stor lokalen är, hur många fönster det finns där och hur stora de är, innan vi bestämmer hur många fotografier som är lagom.

Hon gav oss även ett tips på vad man kan använda för ramar om man inte vill lägga massor av pengar på till exempel canvas-tavlor. Passepartout-ramar. Dessa finns bland annat att köpa på Matton i Malmö.

Vi bestämde att vi skulle skicka en tidsplanering till Sandra och att vi ska göra en idéskiss i form av en mindmap. Plus att vi till nästa möte, vecka 41, skulle ha tagit 3-5 fotografier var, som vi då ska visa upp för varandra.

Anteckningar från den 10de september.

Idag fick vi tilldelat oss en handledare, jag och Stephanie fick Sandra.

Vi gick även igenom vilka datum som vi vill försöka vara klara med olika saker, såsom när alla bilderna ska vara färdigtagna, redigerade och utskrivna, vilka datum som vi ska vara i lokalen och hänga upp fotografierna, när vi ska sätta igång med marknadsföringen och när den är klar.

Bilderna ska vara färdigtagna, färdigredigerade och utskrivna i vecka 12.
Upphängningsdatumen ska förhoppningsvis vara den 31/3 och på dagen den 1/4 - innan själva utställningen börjar.
Marknadsföringen ska vi senast börja på vecka 7 och så ska den allra senast vara klar vecka 10, då vi även hade tänkt sätta upp den på olika platser. Skolan, andra skolor och i stan.

Första april fastställandes även som datumet då utställningen ska äga rum.

Datumet för vårat besök i lokalen, då vi ska se hur det ser ut där och hur stort det är, har vi inte bestämt, mer än att det skulle ske så snart som möjligt. Vi sa att jag skulle kolla upp det med min mamma till nästkommande lektion.

Vi pratade även om inträde, om vi ska ha något sådant och hur mycket det i så fall skulle vara. Vi bestämde oss för att det i sådana fall skulle ligga på mellan 10 och 15 kronor.

Mer än så hann vi inte med på de 40 minuterna. Däremot satte vi upp lite punkter på vad vi ska gå igenom nästa gång och det vi kom fram till var bara att vi skulle checka av datumet för lokal-besöket och att vi sedan ska ut och fotografera. Eventuellt kommer det upp någonting mer när det väl är fredag.

Projektarbete - fotoutställning.

Anteckningar vecka 35.

Idag pratade jag och Stephanie om lite olika teman som man skulle kunna ha på fotona till utställningen. Tillslut bestämde vi oss för att ta olika naturbilder, vi sa även "think outside the box", med andra ord så behöver det inte vara enbart inzoomningar på fina blommor, istappar när det börjar komma och liknade. Det kan även vara andra saker, men det kommer vi fördjupa oss mer i senare.

Utöver temat satte vi ett datum på när vi hoppades kunna ha vår utställning. Vi funderade lite på fredagen vecka 13, den första april. Så att vi sedan har lite tid på oss att skriva en projektrapport, och även ha mycket tid till fotografering och marknadsföring. Men detta ska jag kolla på till nästa gång, jag ska höra med min mamma om lokalen är ledig det datumet, eftersom att det är hos henne som vi hade tänkt ha utställningen.

Vi hann även skapa en blogg till Stephanie som hittas HÄR. Sedan såg vi att klockan började dra ihop sig, så då satte vi ut punkter som vi ska prata om vid nästa lektionstillfälle. Hur många bilder som vi ska ha och så ska vi försöka sätta upp fler datum - deldatum, då vi ska ha bilderna färdiga osv.

RSS 2.0