Rebecca

många frågetecken
Gaaash! Det här med julklappar och presenter är inte lätt. Två klappar/personer är klara, vilket innebär att det bara är sju personer kvar. Jag som är sämst på att komma på sådana saker. Samtidigt försöker jag fixa ihop min egen önskelista. Den är väl så gott som klar, men ganska tråkig då det i stort sätt bara är tallrikar på den. Lite bestick också. Eventuellt även glas, sådana glas som Jesper fått, men samtidigt känns det lite dumt och tråkigt om jag också får det. Eller?
 
Utöver det har jag även försökt att få in lite annat, såsom saker till kameran, böcker, presentkort, pengar, filmer/boxar, bordslampa och kanske någon ugnseldfast-form. Även KitchenAid köksassistent och prylar från IB Laursen kommer kanske att stå med.
 
Jag är lite kluven, samtidigt som jag gillar "hem-artiklar" så känns det dumt att önska sig för mycket då jag inte vet hur min bostad kommer se ut i framtiden. Vad som passar in, vilken stil och så vidare...
 
Hur ska man tänka?
 
Det är bra att få sådana saker då man slipper lägga pengar på det i flyttskedet, men samtidigt vet jag ju inte vilken stil jag kommer köra sen. Jag gillar det klassiska med ljusa/"dova" toner. Lite lantligt och sådär. Men samtidigt så vet jag ju inte hur det kommer bli!
23/
Det är underbart när man ser saker bockas av från sin "att göra"-lista. Lönekontoret, mejl till Solhem om timvikariat, tidsbokning hos naprapat, lista över vilka som kommer på kalaset och köpt gardinstänger har jag hittills fått ihop. Maten är också relativt bestämd och även efterrätt/bakning. Allt detta kan bockas av! Visst finns det saker kvar att göra, men så är det alltid.
 
Idag var jag ännu en gång uppe tidigt. Körde min syster till skolan. Sedan satte sig mamma och jag oss på ett fik och åt frukost. Handlade mat och vin. Sedan körde vi till Nova, tittade först på Cervera där jag visade lite saker som jag önskar mig, sedan blev det Jysk och Rusta. Det blev bara handlat på Jysk för min del, där köpte jag gardinstänger. Mamma köpte desto mer. Täcke/kudde x3, julklapp, gardinstång, vinglas, spisbränsle, värmeljus, presentpapper, etiketter, adventsljus och en dekoration till detta... En del! Efter Nova blev det Byggmax där vi köpte pellets och sedan hemfärd.
 
Jag har i eftermiddag inte gjort jätte mycket. Varit ute med hunden, gjort lunch, ätit min första lussekatt (för denna vinter alltså), ringt samtal (dock bara ett svar), och kört igång en maskin tvätt.
 
Däremot har jag en del kvar att göra. I helgen hade jag velat få upp gardinstängerna, fixa det sista med kläderna, fixa i bokhyllan och slänga massa skräp som jag samlat på mig. Dessutom ska jag få ihop en tur till IKEA, baka pepparkakor och städa. Att få ihop önskelistan som jag vill ha den hade inte heller varit fel! Det börjar dra ihop sig...
 
Lite avbockat, en hel del kvar!
22/
Då var det torsdag igen. Det har varit lite tyst här, men jag har en del saker nu som ska göras. Så snart som det bara går. Jag har skrivit ner allt (som jag kommer på just nu) på en lista så att jag kan bocka av det och så att jag slipper ha allt i huvudet hela tiden.
 
"Det ska jag göra, och det... och det med.... !!"
 
Nej tack!
 
Ringa lönekontoret, personalavdelningen och äldrevården i Staffanstorp. Ringa på blocketannonser (kyl/frys). Ringa och boka in tid hos naprapat. Planera inför det stundande kalaset. Önskelistan (så gott som klar), maten, baka och få ner alla som kommer på en lista.
 
Okej, det låter inte så mycket, det är egentligen inte så mycket. Men det är ändå saker som "tynger ner" en. Sedan ska man ju även ha tid åt matlagning, diskning, tvättning, städning osv. Samtidigt som man vill ha tid till att bara ta det lugnt.
 
Jag har jobbat tisdag-onsdag denna vecka också. Dock bara 5 timmar per dag, men bättre än inget! Det är lite komiskt, kanske är Lunds Universitet inte ment to be för min del. Nu, två gånger i rad har jag fått jobb när jag hade planerat att gå på deras Öppet hus... Kanske nästa vecka! Jag har bokat in det, men sedan får jag se vad som händer på jobbfronten på tisdagmorgon.
 
Nu: en kopp kaffe och macka!