Rebecca

inflyttnings..
Hej!
 
Lördag igen och jag sitter och försöker plugga. Jag har haft praktik denna veckan på ett äldreboende och nu ska jag göra ett litet arbete på 2 A4-sidor där jag skriver om ett etiskt problem som dök upp under tiden. Svårt, har ingen aning om vad jag ska skriva, och så börjar det bli tuffare med hur man skriver - tredje person passivum eller vad det nu var. Usch! Det ska vara klart på tisdag och sedan har vi seminarium på torsdag...
 
Igår hade vi några vänner här på inflyttningsfest, 12 blev vi totalt. Jag var lite orolig först för att det var så många som sa att de skulle jobba, och andra svarade inte, men det blev bra och kul med lagom många människor tillslut! Det blev lat-varianten pizza till kvällsmat, men sedan hade vi festat till det lite och gjort vaniljpannacotta med hallon till dessert, mumsigt mumsigt. Idag har jag stått och diskat upp alla glas...
 
I torsdags var Jespers föräldrar samt syster här och åt middag. Vi fick även lite inflyttningspresenter av dem, i form av fyra växter, fyra krukor, en gasolgrill och tillbehör till denna. Riktigt bra tycker jag :)
 
En liten blomma från tre fina människor som var här igår!
 
Inflyttningspresenter från "svärföräldrarna"!
senaste veckan
Hej på er, det var ett tag sedan nu (igen), men det händer inte så mycket som är särskilt nämnvärt just för tillfället. I förra helgen var jag hemma i Skåne. Firade min moster och hennes man på fredagen, på lördagen åkte jag och mamma till farmor en sväng, pappa tittade också in när vi var där. På kvällen sen var jag i Malmö hos en vän på inflyttningsfest och så bar det norrut igen på söndagskvällen.
 
Skolan flyter på, i tisdags testade vi på venprov (blodprov i armvecket) vilket gick galant. Då fick jag även reda på tenta-resultatet på fysiologin vilket slutade på ett G vilket jag först var jättenöjd med. I onsdags fick jag reda på exakta poäng och då var jag inte riktigt lika nöjd. Men men, ett G är i alla fall ett G, godkänd i den kursen också och slipper göra omtenta där!
 
Idag har jag suttit hela eftermiddagen och laddat för en löptur ute (Göteborgsvarvet börjar närma sig allt för snabbt nu!!) men då inte min telefon vill samarbeta har jag inte kommit ut än. Jag vill ju köra med Runkeeper och hålla koll på fart och sträcka men telefonen laddas inte - 26% räcker tyvärr inte så långt... Förhoppningsvis har det kommit igång nu så att jag hinner ut innan kvällen. Ikväll ska vi hem till Jespers föräldrar och äta skaldjur, antagligen titta på film och ta det lugnt.
lycka!
Hej på er! Igår kände jag ett enormt lyckorus eller vad man ska kalla det. Jag fick reda på hur det hade gått på två tentor. Eller, jag fick reda på att jag blivit godkänd på den ena tentan redan i torsdags men igår fick jag reda på exakt hur det hade gått... ALLA RÄTT på anatomi-tentan! Hämtade ut den igår på lunchen, på föreläsningen efter lunch sa några andra i klassen att även reslutatet på Omvårdnads-tentan hade kommit upp... Da-da-da-da-dam! Nervös som en tok loggade jag in på Scio, ville knappt titta. Där stod det: VG!! Så glad jag blev, och förvånad, hade aldrig funderat på att jag kunde få VG. Nu är det "bara" fysiologi-tentan kvar, usch säger jag bara!
 
För att fira det igår tog jag en sväng till gymmet och sprang i en timma/9 km. Till kvällsmat blev det sedan räkor och vin, Let's Dance och sedan The Hobbit, och så överraskade Jesper mig med kladdkaka och glass för att fira mitt alla rätt =)
 
Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Vi var en sväng i Kinnarp och tittade på gardiner, köpte ett grön/vitt/beige-randigt/rutigt tyg som ska sys till en hissgardin till köket. Tvättat lite, dammsugat vardagsrummet lite snabbt och så sovit. Nu ska jag nog ringa hem och höra hur det är med alla!
 
Sedan har jag även fått en fråga om var rattmuffen i detta inlägg är köpt - kort och gott; Biltema...
 
Gårdagens mumsiga kladdkaka :)