Rebecca

01:41
Försöker skriva på den där jäkla uppsatsen, men jag vet inte vad jag ska skriva. Det är så svårt! Stundtals i alla fall. Försöker skriva på diskussionen, som en liten kontrast till att skriva på resultatet. Jag är inte klar med resultatet egentligen men jag känner att jag inte kan skriva mer förens jag har fått in fler svar. Så, nu skriver jag lite diskussion, men det är svårt att skriva mycket där när resultatet inte är klart än. Metoddiskussionen är väl hyfsat klar tror jag, men resultatdiskussionen är långt ifrån klar - vilket ju inte är konstigt när resultatet inte är klart. Jag känner att jag hade behövt ha någon som läste det jag skrivit hittills som kan ge mig lite input. I och med att jag skriver själv har jag ju ingen att bolla idéer med och diskutera.
 
Annars händer inte mycket. TVn står på. Kanske ska jag bara stänga ner allt och gå och lägga mig så att jag har ett fräscht huvud imorgon. Jag borde träna på NKSE teoretiska men jag känner inte för det. Absolut inte nu när hjärnan är lite seg.
 
Som vanligt blev detta en skol-update. Men snart är det slut med det, i januari är jag ju färdig, då kommer det jobb-updates hela tiden istället, haha.
 
Nu ska jag ta något att äta, sen är det kanske dags att lägga sig. Godnatt!
 
En fin bild från västkusten där vi var och dök i helgen!
natt
Jag kan inte sova, därför sitter jag framför datorn och försöker skriva på min uppsats - istället för att våndas och rulla fram och tillbaka i sängen.
 
Jag har kommit igång någorlunda med uppsatsen nu. Jag vet inte hur bra det är men jag har i alla fall kommit igång. Jag har visserligen inte fått in så många svar än, men några i alla fall så att jag har kunnat börja. Just nu är resultatet på ungefär fyra sidor, vilket känns helt okej med tanke på att jag inte har fått så många svar än. Det ska bli så skönt när detta är klart!
 
Nästa vecka är det första examinationsveckan där studenter går upp med sina uppsatser. Då är det ju inte dags för mig i och med att jag nästan precis kommit igång, men jag ska åka och lyssna på en eller två opponeringar, så att man har det gjort (man måste gå på minst två för att bli godkänd i kursen).
 
Nästa vecka är sista veckan för denna kursen. Om två veckor börja mina två sista kurser på hela sjuksköterskeprogrammet. Vårdande och profession samt Klinisk Biomedicin 2. Det är rätt så galet att det är dags för de två sista kurserna på hela utbildningen, men så skönt! Dessa sista veckorna av utbildningen kommer bestå av 6 veckors praktik, NKSE teoretiskt och praktiskt, någon liten tillämpningsövning inom katastrofmedicin, 2 stycken seminarium och 3 RHiO-tillfällen. Och respondering/oppondering på uppsats såklart. Den 15/1 tar jag examen! Hoppas bara att alla dessa examinationsmoment går vägen, så att jag faktiskt är klar den 15:e.
Den sista tiden och en massa födelsedagar
Dagarna går och går. Sedan sist har jag hunnit med en dag med dykning, 1.5 mysig vecka i Skåne, middag med kompisar, vara med på ytterligare en dag med dykning (denna gång dök visserligen inte jag) och födelsedagsfirande för Jesper.
 
I Skåne umgicks jag med mina familjer, jag träffade en gammal kompis (Emelie från grundskolan, vilket var hur mysigt som helst), och så träffade jag och min syster även våra "bröder" Oskar och Petter. Åkte motorcykel. Vi firade även min mormor och morfar. Jepp, vi hade några väldigt bra och mysiga dagar!
 
I fredags kom några vänner hit och åt god mat. Dels på grund av att J fyllde år dagen efter. På lördagen gick vi upp tidigt, jag ordnade lite födelsedagsfrukost till honom och sedan åkte vi till västkusten där det var dags för en heldag med dykning på agendan. Som sagt dök jag inte, men jag var med ute i båten och tog lite foto och sådär. På söndagen kom J's familj hit, plus hans mormor och farmor och åt middag och tårta.
 
Nu i veckan har jag inte gjort så mycket. Jag har ägnat lite tid åt uppsatsen, men jag kommer inte riktigt igång eftersom att jag inte har något material att jobba med än så länge. Jag har även fixat/planerat lite examen. Varit och lämnat blod, ätit lunch med två klasskompisar och varit i badhuset och tränat.
 
Imorgon är det dags för kalas igen. Denna gång är det två av Jespers kusiner som ska firas. En som fyller 10 och en som fyller 20. På lördagen är det höstfest med dykklubben och på söndag fyller J's farmor år så då blir det fika och middag.
 
Det är mycket födelsedagar just nu!! Min morfar fyllde år den 21/9, Oskar den 27/9, min farmor den 29/9, min morbror den 1/10, Jesper och min kusin den 3/10, J's ena kusin den 5/10, J's andra kusin 8/10 och hans farmor den 11/10. Sen är det några till innan och efter.. Plus att det vilken dag som helst kan komma en liten bebis på J's sida. Helt galet! Och väldigt svårt att hinna med allas födelsedagar, speciellt när det är ungefär 40 mil mellan mina släktingar och hans släktingar.
 
Kram och godnatt.