Rebecca

...
Usch! Vad jag känner att jag behöver en paus nu. Jag känner inte alls för att plugga. Jag har suttit och skrivit ut alla de föreläsningarna som jag inte har sen tidigare så nu är det egentligen bara att sätta sig och plocka ut information. Till tidigare tentor har jag skrivit ett eget häfte/kompendium men fakta angående det vi ska ha tenta i. Jag tycker att det är rätt bra då man har allt samlat på ett ställe. Man slipper leta runt i olika böcker på olika sidor, det är bara att läsa. Plus att om det skulle bli omtenta har man det samlat då också, så slipper man börja om på noll eller vad man ska säga. Det negativa är att det är tidskrävande. Jag börjar med att leta information i det utskrivna materialet samt i böcker, skriver ner det mest relevanta för hand för att sedan skriva ner allt i datorn och skriva ut. Då har jag läst, skrivit och skrivit om, plus att det är lättöverskådligt när man väl är klar. Hittills har ju den metoden gått bra, men som sagt, det är tidskrävande... En annan positiv sak är att det inte tar så mycket plats när man väl är klar, alltså är det lättare att ha det med sig när man ska iväg någonstans! Istället för att flytta tusen olika böcker, anteckningsblock och grejor fram och tillbaka. Jag borde verkligen sätta igång nu, men usch vad jag inte känner för det över huvud taget! ...
Kan inte sova - som vanligt.
Hej på er, ännu en natt då jag har svårt för att sova. Känner att ögonen är lite trötta men fysiskt och psykiskt är jag pigg. Jag tror att det är mitt sinne som håller på, att jag har så mycket tankar. Det brukar göra det svårt för mig att sova. Idag går nog tankarna åt det sista i skolan (tenta nästa lördag som jag måste börja plugga till), att jag måste försöka gå bredvid lite till innan sommarjobbet sätter igång (hur nu det ska gå till), att helgen är fullspäckad (varit på kalas idag, ska på kalas imorgon och sedan konfirmation på söndag). Det är inte nådigt just nu. Allt jag egentligen borde ha på schemat är tenta-plugg men det är en del annat också ... Dessutom tänker jag på mitt schema i sommar, som jag fortfarande inte fått. Tråkigt, vill ju ha det nu, det är trots allt bara en vecka kvar ungefär.
 
Till något annat då. Idag tog jag mitt första dopp för denna säsongen. I en sjö fick det bli. Stod länge och funderade på om jag verkligen skulle göra det, vattnet kändes ju så kallt. Tillslut puttade Jesper i mig - brrr!! Upp direkt, sen blev det ett snabbt dopp till innan vi gick upp och åkte hem för att göra vid oss inför kalaset. Det var i alla fall skönt att ha gjort det, så varmt som det varit nu de senaste dagarna.
 
Imorgon är det ett tidigt kalas som gäller. Sätter igång vid tolv. Så antagligen får det bli plugg när man kommer hem från det. Det känns så dumt, har ingen motivation alls till att plugga. Usch ... Men det är det sista nu, för denna jobbiga och intensiva termin. Nästa termin sägs kännas som rena semestern i jämförelse! Får hålla tummarna för det.
Ge Blod!
Nu har jag gjort en grej som jag funderat över ett tag. Jag har skickat iväg ett intresseanmälan för att bli blodgivare.
 
För mig som nu ger mig in i vården borde det vara en självklarhet, ändå har det tagit 1.5 år. Jag gick in på geblod.nu tidigare idag och började fylla i anmälan, men jag tvekade inför att skicka in den. Varför vet jag inte, som sagt har jag ju tänkt på det så länge. Jag tänkte att "först ska jag prata med några i min närhet". Det där "några" blev det kanske inte, det blev en. Det var Jespers "jag hade gjort det om jag inte hade mått dåligt av blod" som fick mig att ... våga. Eller känna att ja, jag ska göra detta. Nu känner jag mig stolt, och hoppas innerligt att jag faktiskt kan ge blod. För tänk, mitt blod kan då vara med och rädda andras liv.
 
 
Jag tänkte egentligen skriva en hel uppsats angående det här men att ge blod och hur viktigt det faktiskt är, och samtidigt försöka rekrytera fler till att göra det. Nu när jag sitter här vet jag inte riktigt hur jag ska formulera mig, jag vill inte få det att låta klyschigt eller försöka tvinga fram något. Därför slutar jag nu genom att säga; Ge Blod - du kan rädda liv! (nej, inte det minsta klyschigt..)