Rebecca

30 januari
Vilken fullträff! Imorse missade jag en buss jag kunde ta, fick då ta en som gick 10 minuter senare - inte särskilt farligt med andra ord, däremot blev det lite kallt. Men jag fick en glad överraskning efter bara en hållplats. Där kom en härlig människa från gruppen. Vi satt och snackade enda in till Lund :) Hur trevligt som helst!

Praktiken var rätt lugn för min del. Var först med på mötet som de har varje måndag sedan fick jag mest springa ärenden. Jag fick visserligen även göra en produktfotografering till nästa nummer som kommer ut på torsdag, tror jag att det är. Rätt kul, men lite läskigt, jag har ju aldrig gjort det innan - VINKLAR!! Men det gick bra, två solglasögon och ett par glasögon från Specsavers... Sedan var det inte mycket mer, trevliga människor i alla fall. Bussen hem, fick vänta i Staffanstorp tillsammans med min syster och så tog vi tillsammans bussen därifrån.

Hem till pappa, packa och sedan hämtade mamma oss där. Hem hit, räknat matte men syster, dukat och fixa dricka, ätit, diskat, räknat mer matte, kollat teve och nu sitter jag här. Snart lägga mig, upp tidigt imorgon igen. Praktik, hoppas att jag får göra mer då!
orkar någon läsa igenom detta - säg till!
Hej på er. Här har det varit tyst de senaste dagarna men jag har varit så jäkla trött. Mått dåligt. Efter torsdagens jobb så var jag nog rätt nedfrusen, frös som jag vet inte vad. Sov i stort sätt ingenting den natten. Jag var jättetrött så jag somnade nästan direkt, men efter kanske en timme var jag vaken igen. Låg och vred & vände på mig, det var hemskt. Natten var som ett enda stort töcken. Låg och pratade med mig själv i flera timmar, vilken inte kan ha varit en dröm då jag såg mitt rum, mörklagt - precis som när jag lagt mig. Men det var jäkligt mysko i alla fall, gick upp och tog något att dricka efter någon timme. Tror att jag somnade en liten stund då, men sedan vaknade jag igen när pappa gick upp. Jag skulle inte upp då så jag försöka somna om igen, vilket inte gick, var varm som en kamin, gick upp men då bara frös jag. Gurglade något bakteriedödande eftersom att jag hade ont i halsen och så tog jag en ipren, därefter somnade jag igen och sov alldeles för djupt fram tills klockan tjugo över åtta. 40 minuter innan jag skulle vara på min sista föreläsning. Fick snabba på och ta mig till bussen. Kom såklart lite sent, men vad ska man göra när bussen bara går en gång i timmen och då precis innan klockan blir hel? ...

Dagen släpade sig fram, fast att vi bara "gick" till tolv/halv ett. Sedan firade vi lite, genom att äta lunch ute - tillsammans. Satt och snackade tills det var dags för alla att bege sig hemåt och för mig att ta mig till bussen och Lund. I Lund lämnade jag bilderna och fick positiv feed-back från chefen, han tyckte att jag gjort ett bra jobb! :)

Tog bussen hemåt. Fick ju såklart gå sista biten (från bussen och hem), och där trodde jag att jag skulle dö. Frös som bara den och hade absolut ingen ork i kroppen. När jag och min syster kom hem så la vi oss i soffan och kollade TV, efter kanske 20 minuter sov vi båda två. Fram tills klockan var runt halv åtta. När klockan närmade sig åtta ringde pappa och frågade ifall vi varit och hämtat pizza än, vilket vi inte hade, han var på väg hem så han hämtade upp dem. Skönt det, jag hade aldrig orkat gå enda dit! Resten av kvällen ägnades åt att försöka äta upp 1/4 av pizzan (vilket inte gick något vidare) och att kolla tv. Sedan var det sängen, somnade fort och sov nästan hela natten fram tills klockan var ett ungefär...

De två begav sig till affären men jag stannade hemma för att vila. Åt inte någonting på hela dagen, mer än två apelsiner. Var inte sugen på något. Tvättade, fixade med disken, kollade på TV och låg och läste fram tills de kom hem. Var då hungrig som en varg men eftersom att klockan var så mycket var det inte lönt att äta något, sparade hellre mig tills det var dags för kvällsmat. Då var det jäkligt gött med mat, men fick någon slags magknip eftersom att jag inte ätit någonting på så länge. Usch.. Planerna för festen ställdes in, för min del, såklart, så jag låg hemma och kollade på teve med familjen, åt paj och godis. Oja, bättre mådde jag, men jag var inte på topp.

Idag mådde jag ännu bättre, vi tog en shoppingtur. Först till USPORT. Hittade skridskor till min syster och även ett gäng handskar/vantar till allihop. Jag och min syster satsade på ett par kombi-vantar. Alltså en tjock tummvante som innehöll en lite tunnare fingervante som man kan ha på sig när man till exempel åker skidor... För att göra det lättare för sig när man ska göra något "pilligt", inte så skönt att ta av sig vantarna helt då. Brrr! Därefter tog vi oss till IKEA och köpte lite grejor. Bland annat en (två) byråer till mig. Jag har länge varit i starkt behov av en ny. Tre lådor i varje, men har bara byggt ihop en än så länge. Helt själv, känner mig nästan duktig... Förutom möbel-bygg har kvällen ägnats åt god mat i form av pasta/pastasås, TV i form av bland annat Once upon a time, Copycat Singers och lite annat smått och gott...

Nu är det verkligen dags för sängen för min del, upp vid sju imorgon. Jobbet börjar vid nio - godnatt!
lokaltidningen
Herregud - jag är helt slut! Efter mindre än fem timmars sömn har jag varit vaken hela dagen, från klockan sju imorse tills nu. Klockan tio var det möte med Lokaldelen i Lund, tidning, Lund i City. Det gick jäkligt bra, dock så blev jag ypperligt förvånad. Han frågade ifall jag ville göra ett jobb redan idag. Ikväll.

Jobbet som jag skulle göra innebar att jag skulle fixa innehållet till deras Vimmel-sida till nästa nummer. Jag skulle ut på stan och fråga vad folk tyckte om Lunds nya idé "långtorsdag", vilket innebär att en hel del affärer (de som vill/har valt det) har öppet enda till åtta, en gång per månad. Jag fick en del svar, men inte så många som jag hoppats. Det var rätt svårt dessutom, samtidigt som man skulle vara ödmjuk och inte "skrämma bort" kunderna så skulle man ställa lite frågor i "rätt" ordning, man skulle få ner folks svar på papper, helst helt citerat, plus rättstavat namn och så skulle man fixa ett foto på personen. I börjar var det helt rörigt i huvudet - vad ska jag säga nu, och nu, men nu då?? Ja, ni kanske förstår. Och så skulle man, som sagt, få ner en vettig text på pappret. På datorn är det lätt att skriva fort, där är man van, men handskrift, onej, jag hade ju inte ens kommit halvvägs när de pratat klart. Det tog sju svåra år. Men det var kul i alla fall. Jag har nu renskrivit texterna och skickat in dem till chefen, snart är det dags att checka igenom alla bilder som jag ska ta med mig imorgon...

När jag var klar med jobbet, åtta, tog jag bussen till Staffanstorp där pappi hämtade mig. Åkte till affären för att handla och sedan hem och laga mat. Sedan har jag legat framför teven en stund för att försöka återfå min energi, men inte då. Har även (som sagt) renskrivit texterna och skickat in dem, nu är det dags för bilderna en stund. Tjo!