Rebecca

R E S A
Sen någon gång i våras har jag och Jesper pratat om att vi ska åka någonstans i sommar. En resa, vi två. Fortfarande står vi mest och trampar angående var vi ska åka. Jag har nog ställt in mig på någonstans i Grekland. På någon ö. Men, det finns ju tusentals öar känns det som. Ska vi åka till någon av de där kända? Eller någon som inte är lika känd?
 
Rhodos?
 
Kreta?
 
Lefkas?
 
Kos?
 
Santorini?
 
Kefalonia?
 
Karpathos?
 
Valmöjligheterna är oändliga känns det som.
 
Jag tänker mig nog någonstans där stränderna och vattnet är superfina, där man kan snorkla och sådär, men att där även ska finnas saker att göra och titta på. Lite historia och så. Egentligen kan jag nog tänka mig att hela Grekland är ett stort historiearv, men ändå velar jag fram och tillbaka. Först var jag inställd på Lefkas. Jag hade läst att stränderna var gudomliga, att de var bland de bästa i hela Grekland. Men - hur mycket finns det att göra där? Vad finns det att se på?
 
Jesper är inte den som nöjer sig med att ligga vid stranden hela dagarna, och jag känner också att jag vill göra mer än så. Titta på gamla historiska byggnader och sådär. Knossos till exempel, det ligger på Kreta, ska man åka dit istället?
 
Självklart behöver det inte bara vara historiesaker man behöver göra, se och uppleva, det kan vara annat också. Det jag känner är att jag behöver lite idéer, inspiration och förslag på vad och var det finns. 
 
Hjälp mig snälla. Att komma med idéer och förslag. Har någon av er varit i Grekland, på någon av dessa öarna? Har ni någon favorit? Någonstans där ni känner att "dit bara måste man åka" ?
 
18 - 07 - 14
Dagarna och veckorna springer förbi, det är nu två veckor sedan jag skrev sist. Sen dess har jag jobbat en del och spenderat några dagar på kusten, i Grebbestad. I Grebbestad spenderades tiden mestadels ute på havet. Antingen i båten eller på en liten ö. Underbart! Vi var även runt och tittade i lite affärer som finns där, jag fick en del grejor med mig hem. Klänning, tunika/skjorta, trosor och strumpor, samt en väska jag tänkte ha som strandväska. Några bra lediga dagar blev det där borta.
 
Denna veckan är verkligen en jobb-vecka då jag hittills jobbat måndag-onsdag. Nu i helgen jobbar jag natt, mellan fredag-lördag, lördag-söndag och söndag-måndag. En tuff vecka helt enkelt, lyckligtvis var jag åtminstone ledig igår. När denna vecka är slut så har jag bara 12 pass kvar att göra! Helt otroligt.
 
Nu ska jag gå och göra mig i ordning. Natt-passet sätter igång 21.30 så vid 20.45 måste jag köra härifrån. Innan dess ska jag äta lite och packa i ordning för natten - något att äta och sådär.
 
Ha det så bra så länge så får vi se när jag skriver nästa gång, kram!
03 - 07 - 14
Idag har jag haft en lite mer produktiv dag än vanligt. Tog mig upp vid klockan halv tio, sedan har det rullat på. Jag har lämnat blod, kollat i affärer, storhandlat, tvättat och diskat. Snart ska jag sätta igång med kvällsmaten också.
 
Jag tyckte att det gick bra att lämna blod, fick en liten "oj"-känsla när jag såg nålen men det var inte så farligt. Jag hade ju redan hört att den var större än vid vanliga venprovtagningar så jag var förberedd! Jag fick reda på att jag hade den vanligaste blodgruppen, A RhD+, den blodgruppen flest har i Sverige, den det är störst efterfrågan efter och faktiskt den blodgrupp som de har minst av i Skövde just för tillfället... Det känns bra att ha gjort det, jag som aldrig har haft något problem med nålar eller stick tyckte inte att det var någon uppoffring, eller något jobbigt, att lämna iväg 4,5dl blod.
 
Efter sjukhusbesöket körde jag mot Elins Esplanad där jag först tittade i affärer. Det blev en tunika och en topp från Gina samt ett par ballerina från DinSko. Var även inne en snabb sväng på apoteket. Sedan följde ett flera timmar långt besök (kändes det i alla fall som) på Maxi där jag köpte massor med grejor. Bröd, mjölk, grönsaker, frukt, pasta med mera. Vid kvart i fem ungefär var jag hemma i lägenheten igen, efter att ha kört hemifrån vid halv elva. Lång dag!