Rebecca

M F S
Jag har fullt sjå med att fixa det sista med min MFS-ansökan. Den ska in senast på onsdag, så nu börjar det närma sig. Jag är väl i stort sätt klar nu faktiskt, om jag har förstått allting rätt ... Jag tänkte fråga min "handledare" här i Sverige om hon inte kan läsa det jag skrivit ihop hittills så kanske hon kan säga om det är bra eller om det är någonting som är helt galet. Även med språket - jag skriver ju ansökan på engelska.
 
Det känns skönt att det börjar bli klart. Så kul det hade varit att få komma iväg! Det jobbiga är väl att jag nu kommer få skriva ensam. Jennifer som jag egentligen skulle skriva med kände att det blev för mycket för henne, så hon "hoppade av", så nu får jag åka själv och skriva, om det blir av. Det jobbigaste är väl det här med att jag ska intervjua på ett främmande språk. Och att jag är ensam i ett främmande land. Men, det går förhoppningsvis bra. Jag kan ju hålla en tumme och en tå för att Jesper kommer ner en vecka eller två, hihi.
 
Jag måste ju medje att jag hellre hade åkt dit med någon.
 
Jag får se till och "utforska" lite också när jag är nere. Så att det inte blir som så att jag bara sitter i rummet som jag hyr och filar på uppsatsen. Blir isolerad. Jag vill försöka att hitta på och se på saker när jag är där.
 
Safari och lite kulturgrejor hade inte varit fel!! Om nu pengarna räcker ...
PÅSKHELG
 
Glad påsk!
 
Eller, nu är ju påsken över men jag får väl hälsa det ändå. Jag har haft en bra helg - och påsk, med fint väder, gått promenader, varit på fest och pluggat (fixat med ansökan inför C-uppsatsen). Vi har äntligen fått kontakt med en som nog kan tänka sig att vara en kontaktperson. Åh, vad jag hoppas att det går igenom nu så att vi kommer iväg!
 
I lördags var vi på fest 50 meter bort. De vanliga, trevliga människorna var där, minus två som var i Stockholm på utbildning. En bra kväll som slutade SENT, eller tidigt dagen efter, beroende på hur man ser på det. Vi kom dit vid sex på kvällen och gick därifrån fem på morgonen ungefär. Då var det bara jag, Jesper och två till kvar. Mycket prat, men som vanligt när det är mycket folk hamnar jag lite i bakgrunden - jag trivs bäst när det är några få som sitter och pratar. Då kan jag ta mer utrymme. Men trevligt var det i alla fall!
 
På söndagen var vi en sväng hos Jespers mormor och hjälpte henne med tv:n. Lite fika fick vi också. Och så var vi ute och gick en bra runda. Härligt med detta vädret, jag hoppas verkligen att det är här för att stanna!! Vi fixade även lite på balkongen. Jesper tog äntligen ner gran/lamp-girlangerna sen i vintras (vi har inte velat ta ner dem eftersom att det varit så blött hela tiden) och jag fixade med växterna där ute. Tog bort lite gamla blad och la på ny jord där det behövdes. Snart åker de helt ut från vinterförvaringen, nu borde det ju inte bli mer minusgrader!
 
Idag har det varit en lugn dag. Tittat lite på ansökan, mejlat den eventuella kontaktpersonen, pratat med Jennifer (som jag ska skriva uppsatsen med) och varit ute och gått en promenad - igen. Nu är det väl dags för mig att sova, så att man orkar upp imorgon. Det är i alla fall ingen skola så jag behöver inte vara uppe med tuppen som tur är. God natt!
 
Låt mig drömma hur jag ska göra med sommarjobbet.
1 / 4
I måndags var jag på arbetsintervju inför sommaren. Denna gången på Neurorehab på sjukhuset i Skövde. Jag fick då förfrågan om jag kunde tänka mig jobba som T5a eller om jag ville jobba som undersköterska. T5a = att man arbetar som en sjuksköterska, gör samma saker som en legitimerad och så vidare, men jag har inte det allra yttersta ansvaret. Det måste finnas åtminstone en ordinarie sjuksköterska som jobbar samtidigt som jag kan gå och fråga om det är något. Ett plus är alltså att jag inte får jobba natt om jag är där som T5a. Det kan nog kallas för assisterande sjuksköterska eller något sådant.
 
Ett minus som jag har hört, som jag visserligen inte vet om det stämmer, är att det kan vara så att man inte får ut sin legitimation sen - om man gör något fel. Om det är så vet jag inte, enhetschefen kände inte igen det. Jag skulle ha ringt till socialstyrelsen som har koll på det där, men jag har inte haft tid med det än. Skola ni vet. Jag får försöka ringa imorgon innan jag ringer till avdelningen! Hur ska jag göra?!
 
För övrigt är allt bra. Tidigare ikväll skrev jag (och Jesper) provet i enstjärniga dykarutbildningen. Båda blev godkända. Vilket var väldigt skönt. Då var det gjort och nu är det i stort sätt bara utedyk och uppdyk kvar! Men det blir inte förens i slutet på april/början på maj.
 
På tal om prov. Jag hade ju två tentor i fredag. Usch, fy och herregud säger jag bara. De där tentorna var inget kul. Jag, och alla andra som jag har pratat med, gick ut därifrån med världens "tyngsta" känsla. Så ska det inte behöva vara. Detta var de minsta tentorna i högskolepoäng men de tentorna där vi satt längst och mådde "sämst" efteråt. Nej usch säger jag! Jag hoppas verkligen att jag klarade båda två, men jag är lite osäker, speciellt på biomedicin-delen. Jag kände att jag hade hyfsat koll kvällen innan (och även natten, då jag bara vaknade upp och hade massor i huvudet som jag räknade upp), men sen när jag väl satt där var allt (nästan i alla fall) helt bortblåst. Det kändes som det i alla fall. Efteråt har lite saker dykt upp i huvudet på mig - utan att jag har läst någonting i mina papper. Typiskt att det var just under tentan som hjärnan var helt tom ....