Rebecca

16/
Kvällen är slut och natten har tagit vid. Det är dags att sova. Idag har jag gjort lite vettiga saker åtminstone. Vikt ihop tvätt, diskuterat examensdagen med några i klassen, mejlat enhetschefen på neuro/rehab om det finns möjlighet att göra studien där istället och sen var jag på födelsedagsmiddag för Jespers pappa som fyllde år idag.
 
Angående studien. Jag fick igår veta att de i Sydafrika inte skulle granska/pröva min ansökan förens i oktober, vilket tyvärr är alldeles för sent för min del då uppsatsen ska vara så gott som klar i slutet av oktober. Så nej, nya tankar och nya planer får växa fram, och det "enklaste" är väl att göra i stort sätt samma studie, fast här i Sverige istället, och då har jag ju en möjlighet att göra det på avdelningen som jag jobbade i somras. Då har jag ju redan en första kontakt, plus att de kanske ställer upp för att vara lite snälla. Men, vi får se, jag hoppas att jag får svar imorgon. Det skulle vara så skönt, så att jag slapp tänka om helt!
 
Nu ska jag i alla fall lägga mig. Jag hoppas att jag somnar snabbt idag. Under de senaste veckorna har jag haft väldigt svårt för att somna, jag har legat och vridit och vänt på mig. Varit tvungen att gå upp några gånger och gå runt lite i lägenheten och sedan lagt mig igen för att göra ett nytt försök... För några nätter sedan drömde jag en supermysig dröm. Jag har hållt tummarna varje kväll för att jag ska fortsätta på den drömmen, hittills har ingen fortsättning kommit. Kanske i natt! Kram 
 
 
Jobb efter examen!
Nu i somras jobbade jag ju på sjukhuset i Skövde. På avdelning 77-78 - neuro/rehab. Alltså patienter med olika slags neurologiska sjukdomar. Parkinsons, epilepsi, MS, ALS, eftervård efter stroke och hjärntumörer. Det är väl sjukdomar som är ganska så vanliga och som känns igen. Sedan finns det mer ovanliga som Guillain Barré och Myastenia Gravis. Som bland annat ger förlamningar och/eller ger svårigheter med tal, andning och sväljning. Spännande men det kan samtidigt vara rätt läskigt...
 
I alla fall. Sommaren gick hur bra som helst tycker jag, och jag tror att även avdelningen är nöjd med mig. Det är väldigt skönt. En sak som gör allt ännu bättre är att jag är erbjuden att jobba där när jag är klar med utbildningen i januari. Jag har sagt att jag vill vara ledig någon vecka precis efter examen, men sen kör jag igång och jobbar!! Läskigt men riktigt kul.
 
Nu är det bara en sak som ska klaras upp. Lönen. Vårdförbundet har gått ut och sagt att de tycker att alla nyexade sjuksköterskor ska ha en ingångslön på 25.000. Detta "tycker inte" Skaraborgs Sjukhus. I år låg ingångslönen på 23.500, vilket är på tok för lite. Hur ska jag göra för att få upp lönen?
VAGABOND
Jag har hittat ett par supersnygga skor som jag vill köpa. Suktade efter ett par liknande i vintras men då blev det inga köpta. Jag funderar på om jag skulle klicka hem dem, men jag har ju redan alldeles för mycket skor. De är bara tunnfodrade så därför är det kanske ingen jättebra sko att ha på sig nu när det börjar bli kallare ute, men man får väl dra på sig raggsockar när man ska använda dem!