Rebecca

-
Hej på er, mycket är i görningen just nu. Den stora, nya, grejen är som ni vet plugg på högskolan. Det har dragit igång ganska hårt och vi har redan gjort en hel del. Denna veckan påbörjade jag min tredje (!!) kurs. Visserligen så är en av dem bara 1.5hp, vilket innebär att vi haft tre föreläsningar och sedan en examination, här i form av en såkallad hemtenta.
 
Denna veckan har vi påbörjat kursen Anatomi & Fysiologi 1, som är en del ur biokemin. Där har vi gjort ett grupparbete om "Allmän & organisk kemi", "Eukaryota cellers uppbyggnad/funktion och transportmekanismer över cellmembran", "Energiutvinning" och "Proteinsyntes och celldelning". Jag känner mig som någon slags forskare eller något. I alla fall, det har varit intressant och faktiskt så kände man igen en del saker från tidigare studier.
 
Utöver studier så har jag även ägnat lite tid åt träning. Körde Zumba i måndags och igår. Igår blev jag även medlem på ett av gymmen här, 6 månader, egentligen hade det varit bättre med ännu kortare bindningstid men sedan var det ju bara per månad och då blir det jättedyrt.
 
Kollat på lägenheter har jag också gjort, hittat en som kan funka så nu får man väl hålla tummarna för att fastighetsägaren godkänner "min" kreditupplysning.
 
Nu får det bli paus här, dags för kvällsmat!
Mycket!
Det har hänt mycket på sista tiden. För mycket enligt mig. Förra måndagen började jag plugga igen, på Högskolan i Skövde. Jag har redan hunnit med tre föreläsningar, ett grupparbete och ett seminarium. Fast att jag inte var i skolan i fredags. Rätt på med andra ord. Ny skola innebär även att jag "flyttat" norrut. Just nu bor jag hemma hos Jesper/hans föräldrar, men jag håller på att leta lägenhet här.
 
Förutom skola och flytt så har jag även hunnit med en liten skidresa till Branäs, vilket var trevligt men jag var rätt nere... Min farfar dog nämligen för två veckor sedan, idag, (när vi var i Branäs). I fredags var det begravning. Jag har skrivit ett långt inlägg om farfars sista tid i mina ögon, men det känns alldeles för personligt och privat för att lägga upp det. I alla fall just nu, nu är det fortfarande väldigt nytt...
 
Jag minns hans tryck mot min hand och hans lycka till när han låg där i sängen på sjukhuset! Bara några dagar innan han gick bort. 
2013
Gott nytt år på er alla!! Min nyårsafton spenderades i Malmö tillsammans med älsklingen, Alicia, Malin, Malins bror och två vänner till dem. Inte så många, men det var trevligt! De bjöds på god mat och efterrätt, sedan vid 12-slaget gick vi ut och tittade på raketerna och skålade i champagne. Resten av kvällen/natten satt vi och snackade. Vid två tog dock Jesper och jag bussen till Staffanstorp där bilen stod. Resten av gänget skulle dra ut men då bussen slutade gå halv tre + väldigt långa köer åkte vi hem istället. För att sumera var det en väldigt trevlig kväll i alla fall! :)
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Sov länge, åt pizza till kvällsmat framför TVn och sedan skjutsade jag J till tåget eftersom att han var tvungen att åka hem, jobba imorgon. Jag måste upp tidigt imorgon jag med. Vi ska till Kristianstad, jag och pappa.
 
Alldeles strax läggdags med andra ord, men först hänga upp tvätten som jag körde igång tidigare idag.