Rebecca

Fixar jag det?
Tankarna finns där än. Jag vill. Men jag vet att jag aldrig skulle klara av det.

5,5 års studier till, efter dessa tre åren. Orkar jag det? Det är ju inte heller bara åren, det är ju även mycket, mycket - massor av kunskap, som ska in i mitt huvud. Fixar jag det?
Delaktighet och Lärande.
Nästa kurs, Delaktighet och Lärande, kommer handla mycket om hur man ska göra patienterna delaktiga i deras vård och hur man ska lära ut olika saker. Det är även det vi kommer skriva om i B-uppsatsen, på något sätt. Där kommer vi även ha fyra olika "teman" att välja mellan. Akutsjukvård, Livets början, Barn i sjukvården samt Palliativ vård. Man ska alltså välja ett av dessa teman som man sedan ska koppla till delaktighet och lärande. Vad jag ska skriva om har jag som sagt inte bestämt än, men det löser sig nog. Så småningom.
 
Kursen kommer vara uppdelad som så att vi först har en veckas föreläsningar, veckan därpå går den första gruppen ut på praktik på vårdcentral i tre veckor medan den andra gruppen ska skriva sin uppsats, efter de tre veckorna byter vi så att den andra gruppen har vfu och den första har sitt uppsats-skrivande, i tre veckor. Sedan är vi redan framme vid jul och har lite juluppehåll i någon vecka. Den 7/1 är vi sedan tillbaka i skolan igen för att ha en heldag med seminarium. Sen är den kursen och denna terminen slut. Galet!! Jag kommer först att ha mitt uppsats-skrivande och därefter praktik, jag hade egentligen velat ha det tvärt om. Men men, det är väl inget att göra åt det antar jag?
25 oktober 2014
Hej på er! Då var vi tillbaka på vintertid igen. Vi går mot mörkare tider.
 
Idag sov jag länge, hela förmiddagen, sedan blev det lite tv-tittande medan jag åt följt av plugg till nästa veckas tenta. Jag brukar alltid försöka göra små sammanfattningar på det viktigaste, utifrån betygskriterierna, och det är det jag håller på med nu. Jag hoppas att jag blir klar med det imorgon så att jag sedan bara kan läsa, läsa, läsa. Mala igenom det helt enkelt, gång efter gång. Hittills har det ju funkat :)
 
Nästa tenta är det sista vi gör i denna kursen som sagt, sedan börjar en ny kurs veckan därpå. Så skönt det ska bli. Jag längtar faktiskt, få lite variation. Hittills har vi läst två parallella kurser, en i omvårdnad och en i biomedicin. Nästa kurs kommer vi läsa på helfart, alltså att vi bara kommer läsa den. Delaktighet och Lärande heter den, och då är det dags för oss att skriva en B-uppsatts. Jag har inte kommit på vad jag ska skriva om än, men det löser väl sig :)
 
I alla fall. Nu ikväll har vi haft Jespers syster här på besök. Vi har ätit tacos (som det för övrigt var jättelängesen som jag åt), tittat på Så mycket bättre och därefter två filmer. Walking on Sunshine och Blended. Bra och roliga filmer båda två!
 
Men, nu är det dags att sova. Upp imorgon igen och fortsätta plugga. Kram och godnatt!