Rebecca

Det här med att fylla år ...
Som tidigare skrivet fyller jag år om inte så lång tid nu. 23 dagar om man ska vara exakt. Jag står nu inför det svåra - vad ska jag önska mig?!? Jag tycker att jag har det mesta som behövs till lägenheten nu. Det som eventuellt saknas är en bakmaskin/köksassistent, dock så finns det ingen plats att ställa den på som det är nu. Med andra ord är det ingen idé att önska sig det...
 
Några få saker har jag kommit på, men det hade varit bra om jag kom på fler saker!
 
- Massage/spa-presentkort
- Presentkort på exempelvis Åhléns, Cervera, IKEA, Hemtex (dock är det inget som jag vet att jag behöver från dessa ställena)
- Pengar (främst till resan)
- Ny telefon
- Resa (önsketänkande)
- Orangea dusch- samt hand-handdukar från mogihome
 
Visst, det är en hel del saker ändå. Men hur kul är det att få handdukar från allihop, eller endast presentkort... En resa vet jag ju egentligen är till att ta i och en telefon är inte precis något som alla kan ge. Mer valmöjligheter helt enkelt! Kanske ska jag sätta upp glasen som jag fick av farmor och farfar förra året på önskelistan? Jag har ju bara 4 av dem!
 
Sedan borde jag även prata med pappa om när vi ska ha kalas för mig hos honom... :)
Räknar ner dagarna...
Kursen som vi just påbörjat är inget jag hoppar upp och ner för. Folkhälsa och hälsofrämjande arbete. Det i sig är egentligen kul och intressant men upplägget gör att det inte blir så himla kul. Denna vecka har vi två seminarium, följt av att nästa vecka sitta med en gruppuppgift med påföljande seminarie/redovisning på fredagen. Tre veckors praktik följer därefter med en målbeskrivning på 1,5 sida (som ska vara klar innan vi går ut) samt reflektioner på 6-9 sidor efteråt. Därefter är det julledigt, minus ledigt. Under julen har vi tid åt dels reflektionerna efter praktiken, samt ännu en gruppuppgift samt tentaplugg. Efter "ledigheten" har vi seminarium om praktiken den 2/1, den 3/1 har vi redovisning av gruppuppgift#2 och den 8/1 har vi tenta i kursen.
 
Ja, det handlar om att ligga i. Vi i min grupp ska åtminstone försöka att bli klara med gruppuppgift#2 innan praktiken drar igång så att man har en sak mindre under jul och nyår.
 
Som tur är har jag några saker att längta till, att räkna ner dagarna till. Först och främst är det min födelsedag den 15 december. Följt av ett julfirande/födelsedagsfirande för mig och mamma den 22 december och sedan riktiga julafton med pappa. Därefter är det ett hopp fram till den 5e februari då vi ska åka till New York i några dagar!!
 
Tur att det finns några ljusglimtar i den förtillfället lite "gråa" vardagen.
 
Sedan får man ju alltid se det som så att jag med denna kursen är ett steg närmare mitt mål att bli sjuksköterska! När denna kursen är slut har jag gått 1/3 av utbildningen, 1 av 3 år.
Vecka 44
...och så var hemtentan inlämnad. Det känns skönt, visserligen så vet jag inte om jag har varit inne på rätt spår, om jag har skrivit/svarat så som de vill. Aja, det återstår att se om några veckor...
 
Denna veckan har min underbara syster varit här! Hon kom upp i tisdags, efter att jag varit ordentligt orolig pga. stormen och inställda tåg... Vi har tagit det mest lugnt. Tittat på tv och film. Jag har suttit med hemtentan såklart. Igår var vi och tittade på bio, Thor. Vi alla tre (syster, Jesper & jag) tyckte att den var bra!
 
Innan bion igår så ringde pappa och sa att han skulle komma upp idag. Ännu mera mys! Han lär komma om ungefär en timme. Så glad! Det var ju ett tag sedan vi träffades, plus att pappa inte varit här än.. :D