Rebecca

sista februari
Halloj! Snart sticker jag iväg till träningen, tänkte bara kika in här en snabbis först... Mina dagar består för tillfället av studier, träning, möbelletande och fix med allt runt om lägenheten (bredband, tv, försäkringar, adressändring - you name it!). Igår inhandlades en säng som levereras om 4-6 veckor - ibland går det snabbare, och så finns det några potentiella soffor och matbord. Eller ja, ett av varje men man kanske ska kolla lite lite till innan man bestämmer sig helt?
 
Imorgon får jag i alla fall nycklarna och kan börja flytta in lite smått! =)
 
Idag adressändrade jag. Det kändes konstigt och ledsamt. Då blir det ju ännu mer konkret att man flyttar hemifrån...
 
På fredag nästa vecka har jag min första tenta. Idag var jag schemalagd i Övningssalen 10.15-12 men jag och några till satt där fram till 15 och kollade på olika anatomiska modeller. Musker, skelett/ben och sådär. HOPPAS att jag klarar tentan!!
 
Nej, nu dör snart datorn. Kram!
ladda batterierna
Just nu känns det som att det är en hel del i skolan. Jag är på praktik denna veckan, Hentorp Vårdcentral. Bara 20 timmar, men det känns efter dagen idag - 8-17. Vi har även en studieuppgift som ska göras angående praktiken, vi ska granska hur sjuksköterskan "beter" sig i mötet med patienten och sedan ska vi skriva om detta möte. Sedan har vi även en uppgift om att vi ska föra "dagboksanteckningar" för tankar och funderingar som vi får på den ena kursen. Detta ska sedan sammanfattas på något bra sätt och skickas in. Tre tentor har vi också, vecka 10, 11 och 12. Latinska ord/medicinsk terminologi, omvårdnad och fysiologi. Massor!! Massor att läsa. Vet inte hur mycket jag ska plugga. Vet inte var jag ska börja, gaah!
 
I helgen har jag i alla fall laddat batterierna en aning. I fredags efter seminariet åkte jag hem till Skåne. Träffade mamma, pappa, syster, Emmi, Alicia och Melina. Även min systers ena kompis och Alicias pojkvän. Första kvällen åt jag kvällsmat med mamma och sedan åkte jag hem till Emmi och myste där en sväng. Tittade på film och pratade. Lördagen var lugn med bio på kvällen tillsammans med mamma och syster, nya Die Hard. På söndagen var jag, syster och pappa hemma hos honom. Vi åt tillsammans, snackade, tittade på tv och hade det bra!
 
Måndagen blev till en början väldigt lugn, sedan lite stressig och sist väldigt seg. Sov hos pappa, var där någon timme innan jag åkte till mamma. Packade grejor och åt kvällsmat tillsammans med henne. Packade ut i bilen och körde ungefär sju. Resan norrut var seg, den tar normalt ungefär 3.5 timmar, igår tog det ungefär 5,5 timmar. Vädret var piss. Körde i mellan 60 och 90 på motorvägen där det normalt är 110-120, från Skånska-gränsen ungefär och enda upp till Jönköping! Tillslut var jag uppe i alla fall, klockan halv ett på natten, sedan upp halv sex idag... Snark!
 
Imorgon blir det i alla fall bara praktik mellan 8 och 12 och sedan hade jag tänkt träna :)
13 februari
Längesen som jag skrev, det är kanske dags nu? Jag har loggat in här några gånger för att försöka skriva något, något litet i alla fall. Jag öppnar "skriv inlägg" men sedan kommer jag inte längre. Skriver två-tre ord, sedan tar det stopp. Varför ska jag skriva? Vad ska jag skriva om? Jag har inget intressant att skriva ju!
 
Skolan tar en del tid, just nu sitter jag med Studieuppgift 3 i Omvårdnad - Ämne & Profession. Där ska man ta fram och läsa två engelspråkiga vetenskapliga artiklar inom något i vården och sedan ska man granska, utvärdera, sammanfatta dem. På fredag har vi ett seminarium där vi ska diskutera den ena artikeln tillsammans och sedan presentera den andra i ungefär fem minuter.
 
Om vi inte hade haft seminarium på fredag hade jag förmodligen suttit i en bil just nu, på väg upp mot Sälen. Jesper är på väg dit upp, hans familj åkte redan i söndags men han stannade kvar och tog hand om firman några dagar, men nu ska han också upp. Så här sitter jag helt ensam i deras hus. Känns inte alls konstigt eller så (host!!). Konstigt, tråkigt och ensamt... På fredag åker jag i alla fall söderut, till min familj, längtar, saknar dem. Dock hade jag gärna åkt nu på stuts, men det går ju inte, seminariet ni vet!
 
Jag får väl snart fixa kvällsmat och äta. Känner inte riktigt för det men huvudet värker så jag tror att det är dags...