Rebecca

Häftigt!
Jag fick igår vara med om en sjukt häftig grej! Jag fick vara med vid en operation. Jag är ju på praktik nu, på sjukhus, och då fanns det möjlighet att vara med och titta. Jag har ju inte så mycket att jämföra med, men jag tror inte att operationen var så himla stor. De skulle operera bort en lymfkörtel i halsen, vilket tog ungefär en timme. Knappt. Men att stå där och fokusera på en grej var väldigt uttröttande. Efteråt kände jag mig helt seg i hela huvudet. Men det var väldigt kul och intressant, så om det finns möjlighet till att vara med på fler operationer ska jag helt klart ta den! :)
 
 
Det kommer...
...jag lovar! Texterna är så gott som färdigskrivna, jag ska bara få ihop lite bilder till varje inlägg, sen så kommer det!
Imorgon!
Söndag. Alldeles strax är det dags att sova. Imorgon sätter praktiken för denna termin igång. Det är dags för mig att vara på sjukhus - Öron-Näsa-Hals, käkkirurgi och ögon, i tre veckor. När jag hörde att jag skulle vara på ÖHN blev jag först lite missnöjd - "Jahapp, ska jag stå och spola öron i tre veckor nu eller vadå?!" - men nu känns det bättre, jag kommer nog få se och lära mig mycket! Kanske får jag vara med på någon operation? Imorgon blir det en rätt skön dag då jag ska vara där vid 13.30 och slutar sedan 20, lite kort och lagom, sedan sätter det igång på riktigt med antingen 7-16 eller 14.45-22. Mest 7-16, om inte mitt schema ändras.
 
Ska lägga mig nu snart som sagt, så att jag förhoppningsvis kommer upp i lagom tid imorgon 9-10. Så att man får en lugn morgon/förmiddag. Hinner äta i lugn och ro och läsa på lite mer inför praktiken. Jag har idag suttit lite med dels mål som jag har och sedan försökt hitta information angående olika aktuella saker som jag kan ställas inför på just denna avdelningen. Jag har försökt leta upp öron- och ögondiagnoser, CVK-skötsel, track-skötsel, PEG och sond, men har inte hittat jätte mycket om det än. Men, men det löser sig under tidens gång!
 
Godnatt :)
 
En gammal/redan använd bild bara för att det kanske blir lite roligare då...