Rebecca

fullt upp
Hej på er, här har det nu varit tyst en längre tid men annat har kommit emellan. 20-årsdagen, antagningsbeskedet, julfix, julafton x3.
 
20 fyllde jag nu den 15e. Hela den närmsta släkten var här hos mamma, med andra ord både från mamma och pappas sida. Vilket var riktigt trevligt! Så har jag inte firat min födelsedag på ja... vad kan det vara (???), nästan 10 år kanske. Jag var lite orolig över hur det skulle gå, men det gick galant! God mat, god efterrätt, hembakad kola, pepparkakor, lussekatter, glögg, musik och långbord! 26 personer tror jag att vi blev. Och så massa presenter! Mer om dem i ett senare inlägg dock...
 
Sedan var det då julfix som stod på agendan, fixa hemma & baka, men även köpa de sista julklapparna. På själva julafton var vi bara fem stycken. Mamma, syster, mormor, morfar och jag. Plus katterna och hunden såklart. Här hemma. Kalle Ankas jul, julmat, julklappar. Jag har nog varit ganska snäll i år då jag fick hela åtta paket bara den kvällen!
 
På juldagen åkte jag och min syster hem till Emmi för att fira jul med dem där (pappa, Emmi och döttrarna). Mer mat, julmust, julklappar och julklappsspel. Mysigt! Sedan hamnade vi framför TVn tills dess att vi tog bilen hem till mamma igen.
 
Annandag jul firades uppe hos moster med familj, hit kom även mormor och morfar. Ett helt julbord med allt vad det innebär, julklappar och julklappsspel ännu en gång. Där sov vi även över till den 27e - mammas födelsedag! Trevligt värre :)
 
Gårdagen och dagen har varit lugna. Lite hushållssysslor såsom tvätt och disk. Tittat på tv och myst. Det behövs. Idag är sista dagen som jag faktiskt bor hos mamma, natten till idag var den sista som jag sov här. På ett tag i alla fall. Man vet ju aldrig vad som händer, och dessutom så finns ju helger som tur är!
 
Ikväll åker vi till pappa, där ska jag tillbringa mina två sista veckor i Skåne. Det blev lite ändrade planer, egentligen skulle vi redan varit där hemma, men en tråkig nyhet dök upp så vi stannade här hos mamma lite längre. På måndag är det nyår och på tisdag (antagligen) firar jag jul med släkten på pappas sida. Fjärde julfirandet av fem, troligen.
 
Men nu; dags för matlagning. Köttfärssås och spagetti!
 
Mina åtta första julklappar för julen 2012!
Typ hyperventilerar!
Angående mitt förra inlägg. Jag fick ett besked i veckan som kan komma att förändra hela mitt liv. Det är ett ganska stort beslut att ta... Ska jag våga lämna hus och hem till våren, flytta till Skövde och plugga till sjuksköterska på högskolan där? Ja, jag har kommit in (!), jag borde vara glad, vilket jag nog egentligen är, men det kommer lite som en chock ändå. Är jag redo att ta steget in i vuxenvärlden på riktigt och flytta hemifrån? Inte nog med att det är just hemifrån, det är dessutom 40 mil bort från min familj!
 
Jag är rädd, det är läskigt. Att plugga till sjuksköterska är något jag vill, och jag har länge haft tankar på att flytta till Skövde då Jesper bor där. Men nu när man står precis inför det, ja då är det jobbigt och läskigt. Det känns så definitivt på något sätt, att om jag flyttar nu så kommer det som jag kallar för mitt hem just nu inte vara det längre. Jag vet att det inte är så, det är inte definitivt på något sätt. Jag kan komma tillbaka hit. Antingen efter de tre åren eller efter bara ett litet tag om jag känner att det inte funkar.
 
Jag har i alla fall pratat med min familj om det. De tycker att jag ska göra det, även om de också tycker att det är jobbigt. Antagligen blir det så, att jag tar steget och testar, sedan får man se hur det artar sig. Om jag går alla tre år, som jag i så fall hoppas att jag gör, så kan jag ju alltid komma hem på helger och lov! Och sedan finns ju även alternativet att faktiskt flytta tillbaka till Skåne efteråt.
 
Jag har gått runt med hjärtat och tårarna i halsgropen nu i några dagar. Nervositeten bubblar i min mage hela tiden. Ja, som jag sagt tidigare, det känns läskigt, men jag måste försöka inse att det absolut inte är definitivt bara för att jag tackar ja och börjar den 14 januari!
 
Ibland önskar jag numera att tiden hade kunnat stanna upp, så att jag inte hade behövt bli vuxen - inte behöva ta alla dessa svåra beslut! Bara vara den där lilla flickan som bor med sina älskade föräldrar, sin älskade syster och sina älskade katter. Ja, dem kommer jag också sakna något enormt! 
 
antagen! vågar jag ta steget? jag har svarat ja nu så att jag har fler dagar att bestämma mig på.
jag dör lite
varför får ni reda på om ett litet tag, när exakt vet jag inte än.