Rebecca

Svårt att sova
HUR gick detta till? För kanske tre-fyra timmar sedan var jag hur trött som helst och kunde i stort sätt somna rätt upp och ner på stolen som jag satt på. Nu har jag legat klarvaken och försökt sova i två timmar. Jag kan tänka mig att det är på grund av att jag jobbat natt nu två dagar på raken och att kroppen kanske vant sig lite vid det och känner att "ja nu måste jag vara pigg och alert om det skulle hända något". Den tänker att jag ska jobba...
 
Jag blir lite halvt galen, jag vill sova nu. Imorgon ska jag helst upp senast klockan nio. Klockan elva ska jag befinna mig ute på sjukhuset och lämna blod för första gången. Men, det är skönt att jag inte ska jobba i alla fall! Nästa pass går av stapeln på fredag kväll, 14.30-22, följt av en helg full av jobb (7-15 både lördag och söndag, samt måndag 7-16).
 
Mina två första nätter "ensam" på neo har gått bra, dock varit lite långdragna då jag inte haft mer än ett barn/en familj där jag bara ska in och väcka och ge mat totalt tre gånger under natten. Plus lite utesysslor såklart, som inte är så många de heller på natten. Speciellt så var natten mellan tisdag-onsdag väldigt långdragen. Den första natten fick vi åtminstone ett nytt barn runt klockan tre så då var det lite att greja med där. Jag var till och med med nere på förlossningen och tog emot barnet och tog med det upp till neo! Sedan var det lite längd, vikt, huvudomfång och prover som skulle tas. Rutin som alltid görs när ett nytt barn kommer till avdelningen.
 
Jaja. Man kanske skulle ta och lägga sig och försöka sova igen. Ligger och tänker en massa. Har jag gjort rätt val av utbildning, är det detta jag ska hålla på med resten av livet? Sedan funderar jag även lite på resor, vi hade tänkt ta och resa iväg någonstans i en vecka i augusti innan skolan sätter igång igen. Några förslag på var man kan tänka sig att åka?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress